Prijavite eko projekte na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje

Najmanje pola milijuna kuna za ukupnu realizaciju odabranih projekata koji doprinose zaštiti okoliša i prirode

Svoje zelene ideje do 8. svibnja mogu prijaviti nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave, neprofitne pravne osobe i hrvatski proizvođači. Odabranim projektima dm će pružiti podršku u ukupnoj vrijednosti od najmanje 500.000 kuna.

Što je potrebno da bismo osigurali razvoj koji zadovoljava naše potrebe bez ugrožavanja potreba budućih generacija? Prije svega, to su zajedništvo i svijest da, kada je u pitanju održivost, ne postoje male i velike ideje. Svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti je bitan – na institucionalnoj, korporativnoj i individualnoj razini.

Kako bi podržao one koji svojim djelovanjem žele doprinijeti održivom razvoju, s naglaskom na zaštitu okoliša i očuvanje prirode, dm je pokrenuo natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje na koji možete prijaviti svoje eko projekte ispunjavanjem prijavnice na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr.

Prijaviti možete projekte koji izravno doprinose očuvanju i zaštiti okoliša neposredne lokalne zajednice te edukativne projekte s ciljem informiranja o načinima i važnosti zaštite okoliša. Hrvatski proizvođači mogu, primjerice, prijaviti proizvode koji doprinose održivosti i očuvanju prirode te na taj način dobiti priliku da se njihovi proizvodi nađu na policama dm-ovih prodavaonica i u dm online shopu. Dok, neprofitne pravne osobe mogu, na primjer, prijaviti svoja poslovna rješenja i inovacije usmjerene na uštedu resursa, smanjenje količine otpada u okolišu i njegovog vraćanja u proizvodni proces.

Pravila i uvjete natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje te kriterije za odabir možete pronaći na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr na kojoj će biti objavljene sve pristigle važeće prijave, kao i detalji o projektima odabranima u sklopu natječaja.

VEZANE VIJESTI

{ZAJEDNO} za zelene ideje: „Knine, evo ti špine“!

Projektom „Knine, evo ti špine“ u Kninu će se postaviti pet javnih slavina s besplatnom pitkom vodom. Najtopliji grad u Dalmaciji, svojim će građankama i građanima ponuditi besplatnu pitku vodu i osvježenje u vrućim ljetnim mjesecima, uz istovremeno sprječavanje nepotrebnog gomilanja plastičnih boca i jednokratne ambalaže.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER