Prvog dana listopada šetnja po planinarskoj stazi „Šuma Striborova“

Okupljanje je na okretištu autobusne linije 1 na Biviju od 10:30 do 11 sati kada će šetnja krenuti u pratnji licenciranih vodiča Planinarskog društva „Kamenjak“

U sklopu projekta Rijeka Outdoor, u subotu 1. listopada održat će se trail tura na poučnoj planinarskoj stazi „Šuma Striborova“

Staza koju osim predškolaca i školaraca često koriste i sportaši, rekreativci i umirovljenici te je idealno mjesto za obiteljske izlete nalazi se na Biviju i 2006. godine označio ju je Josip Colnar. Kasnije su je djelomično izmijenjenu obnovili Boris Kurilić, Mario Polla, Davor Šikić, Irena Mastrović, Hilda Kriletić-Kurilić, Ana Peršen i Branko Kranjac. Označena je crveno-bijelim planinarskim markacijama od zadnjih stanica gradskih autobusa 1 Bivio i 1A Marčeljeva Draga.

Aplikacija Rijeka Outdoor namijenjena je svim biciklističkim i trail zaljubljenicima u prirodu i pomaže im pri otkrivanju ljepota Rijeke i Riječkog prstena – Bakra, Čavli, Jelenja, Kastva, Kostrene, Kraljevice, Viškova i Klane.

Rijeka Outdoor je zajednički projekt turističkih zajednica Rijeke i Riječkog prstena koje pored Turističke zajednice grada Rijeke, kao nositelja aktivnosti, uključuje i TZO Bakra, TZO Čavle, TZO Jelenje, TZG Kastva, TZO Kostrena, TZG Kraljevice, TZO Viškovo te TZO Klana.

Projekt je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice.

VEZANE VIJESTI

Samobor: Na Stražniku otvorena staza „Upoznajmo šumu”

U Park šumi Stražnik otvorena je edukativno rekreativna staza „Upoznajmo šumu“ uređena sredstvima dobivenim iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 830.000,00 kn od čega je 80 % financirano sredstvima Europske unije.

Susret s rijekom kroz sva osjetila

„Susret s rijekom“ je projekt je vrijedan 9,21 mil. kuna, od čega je 7,828 mil. kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.″.

Buduća D403 uklanja i posljednji pješački put na Škurinju

Izgradnjom velikog broja trgovačkih centara i poslovnih objekata na Škurinju i Škurinjskoj dragi, stanovnici donjeg dijela Škurinja, Banderova i Podmurvica, izgubili su veliki broj pješačkih putova, koji su ih spajali sa Tibljašima, Stuparima, gornjim Škurinjama i Drenovom, javlja HRT - Radio Rijeka.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER