U riječkim osnovnim školama kreće novi ciklus radionica „Sigurnost i kultura u prometu“

Osim upoznavanja s osnovnim pravilima ponašanja u prometu, radionicama se podiže svijesti o problemu pristupačnosti koje imaju osobe s invaliditetom

U utorak 27. rujna u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke najavit će se novi ciklus radionica o prometnoj sigurnosti i kulturi koji će se provoditi u riječkim osnovnim školama.

Ciklus edukativnih radionica „Sigurnost i kultura u prometu“ pokrenut je prošle školske godine s ciljem educiranja učenica i učenika drugih razreda osnovnih škola o osnovama ponašanja u prometu, kao i zbog potrebe podizanja svijesti o problemu pristupačnosti koje imaju osobe s invaliditetom.

Novi ciklus edukativnih radionica najavit će Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Klara Senčanin, stručna suradnica Područnog ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Rijeci i Marko Drpić, ravnatelj Direkcije za prometno redarstvo Grada Rijeke i provoditelj projekta.

Projekt edukativnih radionica „Sigurnost i kultura u prometu“ pokrenut je 2021. godine kao pilot-projekt na inicijativu Direkcije za prometno redarstvo Odjela gradske uprave za komunalni sustav. Edukacija je provedena u 23 druga razredna odjeljenja u 10 osnovnih škola, a njome je bilo obuhvaćeno 343 učenica i učenika.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

250 milijuna eura za provedbu nove biciklističke strategije

Razvoj nove biciklističke infrastrukture i rješenja za sigurno parkiranje bicikala te daljnje ulaganje u sustav javnih bicikala... Cilj nove pariške biciklističke strategije za razdoblje od 2021.-2026. godine je 100-postotni biciklistički grad.

Nakon Osijeka klimatski mural dobila i Rijeka

Mural projicira viziju budućnosti planeta u kojoj je ekosustav izoliran pod staklenim zvonom kako bi bio spašen. Autorsko je djelo riječkog umjetnika Vladimira Tomića – Moska, a nastaje neposredno nakon bujičnih poplava u Rijeci

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER