Uključite se u Europski tjedan održivog razvoja 2022. i prijavite svoje aktivnosti!

Još jedna godina, još jedna prilika za promicanje održivog razvoja u vašoj lokalnoj zajednici, regiji, zemlji i Europi!

Aktivno se uključite i sudjelujte u osmom po redu Tjednu održivog razvoja, koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022. Vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane za održivi razvoj i ciljeve održivog razvoja i postanite dio ove europske inicijative!

Mogućnosti sudjelovanja u Europskom tjednu održivog razvoja su ogromne. Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi – sve su to načini na koje se možete uključiti i sudjelovati.

Iako veliki događaji privlače mnogo ljudi i podižu svijest o važnim pitanjima, mali događaji pokazuju kako je svaka mala akcija važna te da svatko može napraviti razliku. Dakle, okupite svoje prijatelje ili kolege, učenike ili studente i razmislite o tome kako možete postići najveći utjecaj, prijavite svoj događaj već danas te se pridružite europskom pokretu za postizanje Ciljeva održivog razvoja. 

Organizatori mogu biti škole i fakulteti, mjesni odbori, gradovi i općine, organizacije civilnog društva, zaklade, inicijative, muzeji, istraživačke organizacije, poduzeća. Ili ih možete organizirati vi i vaši prijatelji! Pokažite javnosti kako doprinosite održivosti – što nas više sudjeluje, jača je poruka koju šaljemo!

Što je Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)?

ETOR je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR), a obilježava se diljem Europe od 2015. godine. Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici ETOR-a mogu se prijaviti i događaji koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022. Vrhunac tjedna održat će se od 20. do 26. rujna. 

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, inicijative, organizacije civilnog društva i poduzeća, kao i pojedini građani/ke koji žele pokrenuti akciju u svom okruženju, ako predložena inicijativa / događaj / projekt promiče održivi razvoj.

Sudjelujte u inicijativi!

Razmislite koju biste inicijativu ili događaj mogli organizirati za promicanje održivog razvoja!

Prijavite se!

  • Isplanirajte svoju inicijativu / događaj
  • Prijavite svoju ideju na https://esdw.eu/register/ kako biste se promovirali i svoj doprinos učinili vidljivim! Vaš događaj koji prijavljujete bit će vidljiv na web stranici nakon što ga odobri lokalni koordinator.
  • Podijelite svoj događaj na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter itd.) koristeći hashtagove #ESDW2022 i #BudimoOdrživi. Promovirajte svoj događaj pomoću letaka i plakata dostupnih za preuzimanje!

Djelujte!

  • Inicijative će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada!
  • Fotografirajte i podijelite svoja iskustva!
  • Potražite inicijative u vašoj blizini kako biste sudjelovali i istražili što se događa u cijeloj Europi!

Tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

#BudimoOdrživi #ESDW2022

Dokumenti za preuzimanje:

Posjetite www.esdw.eu i otkrijte događaje u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama!

Istražite!

VEZANE VIJESTI

Travnate površine Arheološkog parka Pompeji odnedavno održava stado ovaca

Arheološki park Pompeji svoju budućnost vidi u razvoju ekološke poljoprivrede, a u tome je svoju važnu ulogu dobilo i stado od 150 ovaca. Zadaća ovih prirodnih „kosilica“ je održavanje zelenih površina u golemom dijelu Parka u kojem se još ne provode arheološka iskopavanja.

Moj pogled na ciljeve održivog razvoja

Povodom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja, ODRAZ poziva učenike srednjih škola na sudjelovanje u nagradnom natječaju „Moj pogled na ciljeve održivog razvoja“. Budite kreativni i maštoviti te crtežom, akvarelom ili u nekoj drugoj tehnici prikažete svoje viđenje jednog od 17 ciljeva i osvojite vrijedan poklon paket.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER