Vrijedno izdanje o važnosti urbanih parkova u cjelokupnoj slici prirode

Javna ustanova za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ objavila videozapis s predstavljanja knjige „Parkovi - spona gradova i prirode“

Knjiga „Parkovi - spona gradova i prirode“ nakladnika Međimurske prirode i izdavačke kuće Meridijani, realizirana je unutar projekta Eco Bridge, a predstavljena je 20. svibnja 2022. godine u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu. Domaćin svečanosti održane u sklopu Tjedna zaštite prirode bila je „Međimurska priroda“ - Javna ustanova za zaštitu prirode.

Knjiga „Parkovi – spona gradova i prirode“ / „Parks – a link between cities and nature“ prva je u izdanju novopokrenute Biblioteke Kockavica koja govori o važnosti urbanih parkova u cjelokupnoj slici prirode. Autori pišu o dobrobitima urbanih parkova, kako su nastali, kako ih štititi, koji su izazovi njihova upravljanja, a sadrži i pojedine dobre primjere iz prakse koji su vezani uz njihovu revitalizaciju.

U sklopu projekta Eco Brigde, urednici knjige mr. sc. Siniša Golub i Petra Somek, prof. angažirali su 14 hrvatskih, dva mađarska i jednog američkog autora koji su u svojim tekstovima s različitih aspekata pisali i problematizirali temu urbanih parkova na 368 stranica tiskanih u koloru. Knjiga je tiskana je u tisuću primjeraka, a nakladnici su Javna ustanova „Međimurska priroda“ i izdavačka kuća Meridijani.

Što o knjizi govore njezini urednici, tko je sve bio na predstavljanju i kakva atmosfera je bila na svečanosti predstavljanja pogledajte u priloženom videozapisu.

  • Knjiga „Parkovi – spona gradova i prirode“ / „Parks – a link between cities and nature“ - Foto: Mija Mance

Ako ste zainteresirani za svoj primjerak ovog vrijednog izdanja, knjigu možete zatražiti u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, na adresi Trg međimurske prirode 1. Za više vijesti i videozapisa na temu prirode i zaštite prirode možete pratiti YouTube kanal Međimurske prirode.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Predstavljanje knjige „Parkovi – spona gradova i prirode“

Predstavljanje dvojezičnog izdanja knjige „Parkovi – spona gradova i prirode“ / „Parks – a link between cities and nature“ održat će se u petak 20. svibnja 2022. godine s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu.

Lovci žele nastavak edukacije o pogubnom utjecaju olovne sačme

U Čakovcu je u četvrtak 2. studenog gostovao vrhunski stručnjak za toksikologiju i parazitologiju divljih životinja, dr. sc. Oliver Krone, predstojnik Odjela za parazitologiju i toksikologiju berlinskog Instituta Leibniz za istraživanja zooloških i divljih životinja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER