Vrijedno izdanje o važnosti urbanih parkova u cjelokupnoj slici prirode

Javna ustanova za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ objavila videozapis s predstavljanja knjige „Parkovi - spona gradova i prirode“

Knjiga „Parkovi - spona gradova i prirode“ nakladnika Međimurske prirode i izdavačke kuće Meridijani, realizirana je unutar projekta Eco Bridge, a predstavljena je 20. svibnja 2022. godine u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu. Domaćin svečanosti održane u sklopu Tjedna zaštite prirode bila je „Međimurska priroda“ - Javna ustanova za zaštitu prirode.

Knjiga „Parkovi – spona gradova i prirode“ / „Parks – a link between cities and nature“ prva je u izdanju novopokrenute Biblioteke Kockavica koja govori o važnosti urbanih parkova u cjelokupnoj slici prirode. Autori pišu o dobrobitima urbanih parkova, kako su nastali, kako ih štititi, koji su izazovi njihova upravljanja, a sadrži i pojedine dobre primjere iz prakse koji su vezani uz njihovu revitalizaciju.

U sklopu projekta Eco Brigde, urednici knjige mr. sc. Siniša Golub i Petra Somek, prof. angažirali su 14 hrvatskih, dva mađarska i jednog američkog autora koji su u svojim tekstovima s različitih aspekata pisali i problematizirali temu urbanih parkova na 368 stranica tiskanih u koloru. Knjiga je tiskana je u tisuću primjeraka, a nakladnici su Javna ustanova „Međimurska priroda“ i izdavačka kuća Meridijani.

Što o knjizi govore njezini urednici, tko je sve bio na predstavljanju i kakva atmosfera je bila na svečanosti predstavljanja pogledajte u priloženom videozapisu.

  • Knjiga „Parkovi – spona gradova i prirode“ / „Parks – a link between cities and nature“ - Foto: Mija Mance

Ako ste zainteresirani za svoj primjerak ovog vrijednog izdanja, knjigu možete zatražiti u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, na adresi Trg međimurske prirode 1. Za više vijesti i videozapisa na temu prirode i zaštite prirode možete pratiti YouTube kanal Međimurske prirode.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Snøhetta dizajnira novi urbani crveni tepih za legendarnu La Croisette u Cannesu

Projekt vrijedan 160 milijuna eura pokreće se s ciljem ponovnog osmišljavanja prostora legendarnog Bulevara Croisette koji se nije obnavljao još od 1960-ih. Sivilo asfalta ustupit će mjesto novoj promenadi s popločenjem od crvenog granita u koji će se ugraditi mesingane linije i ploče s oznakama turističkih znamenitosti, nazivima većih hotela te palmom kao neizostavnim simbolom grada.

Predstavljanje knjige „Parkovi – spona gradova i prirode“

Predstavljanje dvojezičnog izdanja knjige „Parkovi – spona gradova i prirode“ / „Parks – a link between cities and nature“ održat će se u petak 20. svibnja 2022. godine s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu.

„Mediteranski armerun - Jadranske letere i litrati“ u Zagrebu

U knjizi „Mediteranski armerun - Jadranske letere i litrati“ autora Bruna Ćurka i Stipe Suraća nalazi se 50 amblematskih tema mediteranske ikonografije začinjenih mitovima starih libara sa 167 unikatnih fotografija. Sve je povezano interaktivnom kartom Jadrana pa čitatelji kroz igru pitalica mogu otkrivati pojmove, a kroz GPS koordinate ili QR kodove otkrivati lokacije snimljenih fotografija i upisati ih u kartu.

„Mediteranski armerun - Jadranske letere i litrati“

U knjizi „Mediteranski armerun - Jadranske letere i litrati“ autora Bruna Ćurka i Stipe Suraća nalazi se 50 amblematskih tema mediteranske ikonografije začinjenih mitovima starih libara sa 167 unikatnih fotografija. Sve je povezano interaktivnom kartom Jadrana pa čitatelji kroz igru pitalica mogu otkrivati pojmove, a kroz GPS koordinate ili QR kodove otkrivati lokacije snimljenih fotografija i upisati ih u kartu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER