U Koprivnici uspješno obavljeno prvo premještanje životinjskih niša u Hrvatskoj

Prilikom izvođenja radova orezivanja sofora u koprivničkom gradskom parku, posebna pažnja posvećena je očuvanju životinjskih niša kako bi se očuvao suživot s prirodom koja nam pomaže obogatiti biološku raznolikost i zdravlje zelenog srca Koprivnice, izvijestili su iz GKP Komunalac.

U četvrtak je u Koprivnici prvi put izvršeno premještanje životinjskih niša u Hrvatskoj. Kako su izvijestili iz Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. Koprivnica, premještanje su izvršili certificirani arboristi uz nadzor licenciranog izvođača.

  • Fotografije: GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica

Tako su očuvana gnijezda ptica u kojima su zatečena jaja te su posebnom opremom provjerene duplje u dijelovima grana koje je trebalo orezati. Segmenti grana s dupljama vraćeni su na prikladne pozicije na zdravim granama kako bi ih ptice dupljašice i sisavci koji obitavaju u koprivničkom parku i dalje mogli koristiti.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Snøhetta dizajnira novi urbani crveni tepih za legendarnu La Croisette u Cannesu

Projekt vrijedan 160 milijuna eura pokreće se s ciljem ponovnog osmišljavanja prostora legendarnog Bulevara Croisette koji se nije obnavljao još od 1960-ih. Sivilo asfalta ustupit će mjesto novoj promenadi s popločenjem od crvenog granita u koji će se ugraditi mesingane linije i ploče s oznakama turističkih znamenitosti, nazivima većih hotela te palmom kao neizostavnim simbolom grada.

Građanke i građani Pariza sudjeluju u spašavanju vrabaca

Golubovi su postali zaštitni znak mnogih gradova, no upravo je mali vrabac ptica koju smo prvi put vidjeli, zavoljeli i hranili još kao dijete. Međutim, populacija vrabaca se tijekom posljednjih 40 godina dramatično smanjila širom Europe, a ponegdje je njihov broj danas četiri puta manji nego početkom 21. stoljeća.

Koprivnica u bojama i mirisima proljeća

Zaposlenike sektora zelenih površina GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica ni stroge mjere suzbijanja pandemije koronavirusa nisu sprječile u sadnji cvijeća i novog drveća te uređenju javnih zelenih površina.

Zelena Koprivnica: Puštena u rad nova solarna elektrana vrijedna 750 tisuća kuna

Bicko, Busko, električna i hibridna vozila gradske uprave, komunalna vozila, pametne klupe, Reciklažno dvorište Herešin, Kompostana Herešin, eko vrtovi i najnoviji projekt sunčane fotonaponske elektrane na Gradskim bazenima Cerine, dio su inicijative „Zelena Koprivnica“ koji se u Koprivnici provodi  već duži niz godina.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER