Grad Beč potiče financijsku pismenost u školama

U bečkim srednjim strukovnim školama obrađuju se teme poput raspodjele novca i štednje

Od veljače 2020. više od 2.200 učenika srednjih strukovnih škola u glavnom gradu Austrije steklo je osnovna znanja o financijama na besplatnim edukacijama

Učinkovito upravljati novcem nije jednostavno, a važno je pružati financijsku edukaciju kako bi djeca i mladi od rane dobi naučili raspolagati vlastitim financijama i pripremili se za samostalan život.

 

Od veljače 2020. u glavnom gradu Austrije nude se besplatne edukacije na području financijske pismenosti za učenike srednjih strukovnih škola kojima se tim putem prenosi praktično znanje o novcu. Pritom se na kreativan način obrađuju teme kao što su stanovanje, raspodjela novca i prioriteti plaćanja troškova, vlastiti bankovni račun, vrste osiguranja ili štednja. Edukacija se sastoji od više interaktivnih modula, a radi se u manjim grupama s najviše 15 polaznika. Nastava se prilagođava polaznicima po dobi, predznanju, interesima i vrsti škole koju pohađaju. Putem online igara učenici mogu provjeriti ili pak produbiti stečeno znanje.

Edukaciju je dosad pohađalo više od 2.200 učenika, a uključilo se gotovo 30 bečkih škola i oko 140 razreda. Projekt provodi centar za besplatne financijske savjete Schuldnerberatung Wien u suradnji s Bečkom radničkom komorom i Bečkim odjelom za obrazovanje.

EurocommPR / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Srednjoškolci u Grubišnom Polju zasadili javni voćnjak

Održivi razvoj lokalne zajednice počiva na suradnji građana i institucija s ciljem povećanja kvalitete života u zajednici, ističu u Srednjoj školi Bartola Kašića u Grubišnom Polju. Stoga su učenici sa svojim mentorima prošlog tjedna krenuli s realizacijom sadnje javnog voćnjaka na školskom poljoprivrednom dobru.

Uključivanje srednjih škola u održivi razvoj lokalnih zajednica

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice i Life Potential pozivaju nastavnike srednjih škola, predstavnike organizacija civilnog društva, roditelje te ostale zainteresirane dionike na panel raspravu kojom se planira istražiti i osvijestiti potencijal mladih za održivi razvoj lokalne zajednice.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER