Srednjoškolci u Grubišnom Polju zasadili javni voćnjak

Lijepa zelena priča iz Grubišnog Polja

Održivi razvoj lokalne zajednice počiva na suradnji građana i institucija s ciljem povećanja kvalitete života u zajednici, ističu u Srednjoj školi Bartola Kašića u Grubišnom Polju. Stoga su učenici sa svojim mentorima prošlog tjedna krenuli s realizacijom sadnje javnog voćnjaka na školskom poljoprivrednom dobru.

Učenici Srednje škole Bartola Kašića u Grubišnom Polju su sa svojim mentorima Dejanom Krauzom, Snježanom Vrabec i Marijom Madjeruh posadili ukupno 24 voćke na školskom poljoprivrednom dobru. Zahvaljujući njihovom trudu za koju će se godinu slatkim plodovima krušaka, trešanja, jabuka, višanja, šljiva i marelica moći zasladiti ne samo učenici škole, već i svi građani Grubišnog Polja.

Projekt sadnje javnog voćnjaka temelji se na suradnji i suživotu škole s lokalnom zajednicom, naravno, na dobrobit svih uključenih. Osim sadnje voćaka u planu je i opremanje učionice na otvorenom, postavljanje klupa, koševa za otpad i info ploče. Cijeli prostor koristit će se kao poligon za učenje i nastavu na otvorenom, ali i u edukativne svrhe mlađih sugrađana koji bi mogli sudjelovati u tematskim radionicama vezanim uz uzgoj i njegu voćaka.

„Kad se spoji snaga zemlje i sunca s vrijednim rukama naših poljoprivrednih gospodarstvenika, baš ništa nije neostvarivo“, zaključuju u Srednjoj školi Bartola Kašića u Grubišnom Polju.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagrebački parkovi – može(mo) li drukčije i bolje?

Konferencija „Parkovi za sve“ održat će se u organizaciji Hrvatske komore arhitekata i Inicijative za javni voćnjak na Jarunu, i to u petak 25. studenog u ORIS Kući arhitekture u Zagrebu. U sklopu konferencije održat će se i panel rasprava na temu „Može li (Zagreb) drugačije i bolje?“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER