Sindikat biciklista poziva na radionicu „Pedala nije šala“

Interdisciplinarna radionica za mlade održat će se 18. svibnja u kampusu Borongaj

Sindikat biciklista je volonterska udruga građana/ki koji na posao, fakultet, u kino i na plac žele ići na siguran način - bicklom! Što ih smeta, zašto je tako teško voziti bicikl u Zagrebu, što se može promijeniti i kako mladi ljudi mogu utjecati da se to promijeni? I zašto je uopće važno voziti bicikl?

Odgovore na navedena pitanja možete doznati na interdisciplinarnoj radionici „Pedala nije šala“ koja će se održati za studente/ice, profesore/ice i zaposlenike/ce Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj i to u sklopu projekta „Prometna sigurnost po mjeri svih“. Također, na radionici je dobrodošla i zainteresirana javnost.

Na radionici će biti riječi o dobrobitima korištenja bicikla u svakodnevne svrhe, prometnim pravilima za vožnju biciklom, uvjetima i sigurnosnim nedostacima biciklističke infrastrukture u Zagrebu (i šire) te mogućnostima sudjelovanja građana/ki u procesima odlučivanja u oblikovanju vlastite okoline. Također, predstavit će se priručnik za građane/ke koji je izrađen u sklopu istog projekta.

Radionica će se održati u srijedu 18. svibnja 2022. s početkom u 11:10 sati u dvorani Zagreb Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj.

Sudjelovanje je potrebno prijaviti i to najkasnije do 17. svibnja 2022. putem sljedećeg online obrasca. U Sindikatu biciklista napominju da stiker za bicikl dobiti svi koji na radionicu dođu biciklom.

Projekt „Prometna sigurnost po mjeri svih“ je podržan s 14.411,08 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

VEZANE VIJESTI

Christophe Najdovski: „Ako može Pariz, može i Zagreb!“

Tijekom službenog posjeta Zagrebu, Christophe Najdovski je održao predavanje na temu „Bicikliranje i velika preobrazba javnog prostora u Parizu“. Uz predstavnike Grada Zagreba i udruge Sindikat biciklista, predavanju su prisustvovali i brojni građani kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse i velikim postignućima Grada Pariza u području održive urbane mobilnosti i ozelenjavanja grada.

Sindikat biciklista: Još jedna denivelacija koja ponovno NEĆE riješiti gužvu

U Sindikatu biciklista upozoravaju zagrebačku gradsku upravu na moguću štetnost najavljene denivelacije križanja Slavonska-Ledererova-Glavaševićeva kojim se odvija zanemariva količina pješačkog, biciklističkog i javnog prometa te služi gotovo isključivo za promet osobnih automobila. Ističu kako se najavljenim projektom nastavlja dosadašnja loša praksa zadovoljavanja prometne potražnje osobnih automobila, umjesto okretanja prema održivom upravljanju prometom u Zagrebu.

Kritična masa: Najbrži put od zdravog grada

U organizaciji Sindikata biciklista, u petak 26. svibnja, održat će se još jedna kritična masa – biciklistička vožnja s ciljem promocije bicikla kao praktičnog, štedljivog i ekološkog gradskog prijevoznog sredstva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER