Početak eStudentove „Zelenije strane mjeseca“

Predavanja i radionice u organizaciji udruge eStudent

Ekološki projekt Zeleni eMJESEC organizira eSTUDENT-ov tim Dobrotvorne i ekološke aktivnosti, a cilj ovoga projekta je osvještavanje studenata i šire populacije o važnosti očuvanja okoliša i recikliranja.

Tijekom svibnja održat će se brojna edukativna predavanja, zanimljive radionice i aktivnosti na otvorenom kao što su čišćenje površina i sadnja biljaka. Sudionici predavanja naučit će zašto je vrijeme za promjenu vlastitih loših navika. Naime, svi smo svjesni da se nalazimo u globalnoj ekološkoj krizi, ali neznatan broj ljudi zbog toga mijenja svoje svakodnevne navike.

Predavanja i radionice:

  • 10. svibnja – Eco Zagreb: Gospodarenje otpadom
  • 11. svibnja – AlaVera: Budućnost održive mode
  • 12. svibnja – Biljni pripravci: Učenje o ljekovitom samoniklom bilju (max. 12 ljudi)
  • 18. svibnja – BIUS: Dio mreže - kako je ekosustav povezan?
  • 20. svibnja – Zelena akcija: O menstruaciji bez grča - uvjeti i ekologija
  • 21. svibnja – radionica o izrađivanju kompostera i osnovama sadnje na balkonu
  • 29. svibnja – humanitarni buvljak u Krivom putu

„Ako želimo promijeniti svijet i navike čitave civilizacije, moramo krenuti od sebe i svojih bližnjih. Ovim projektom želimo podići svijest populacije te potaknuti ljude na razmišljanje i promjenu njihovih navika. Pridružite nam se kako bismo zajedno osvijestili javnost o važnosti ekologije i recikliranja! Budite i Vi dio zelenije strane mjeseca!“, poručuju iz udruge eStudent.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Pametno odloži - Bolji Karlovac složi

U Karlovcu je održana prva u nizu od 174 izobrazno-informativnih aktivnosti koje će se tijekom 2019. godine provoditi u okviru projekta „Pametno odloži - Bolji Karlovac složi“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER