Osijek: Završena energetska obnova Dječjeg vrtića Radost i to četiri mjeseca prije roka

Zahvaljujući uspješnoj prijevremenoj obnovi, 70 mališana koji ga pohađaju vratilo se u svoj matični dječji vrtić

Četiri mjeseca prije ugovorenog roka završeni su radovi na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Radost u Osijeku. Riječ je o zgradi staroj gotovo stotinu godina, koja zahvaljujući obnovi prelazi iz energetskog razreda E u razred C. Očekuju se godišnje uštede na toplinskoj i električnoj energiji od oko 53.500 kuna, izvijestili su iz Grada Osijeka.

Vrtić je u ponedjeljak obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo ranijem povratku djece u vrtić. Istaknuo je i kako će Grad uskoro završiti energetsku obnovu Osnovne škole Franje Krežme te da je spreman i za Nacionalni plan obnove i oporavka.

„U proračunu imamo osigurana sredstva za izgradnju i dogradnju novih vrtića. Nastavit ćemo raditi sve u tom smjeru da možemo upisati svu našu djecu u dječje vrtiće i da imaju uvjete kakve od danas imaju u Dječjem vrtiću Radost“, izjavio je gradonačelnik Ivan Radić. „Proračunom Grada Osijeka osigurana su sredstva za izgradnju i dogradnju novih vrtića, dodao je gradonačelnik Radić. „Nastavlja se raditi sve u tom smjeru, s ciljem da se sva osječka djeca upišu u dječje vrtiće i da imaju uvjete kakve od sada imaju u Dječjem vrtiću Radost“.

„U ovom vrtiću imamo upisane četiri odgojne skupine, od čega su dvije po alternativnom programu Marie Montessori i dvije po redovnom programu. Ukupno je 70 djece. Do ovog povratka u vrtić, djeca su bila izmještena u druge primjerene prostore u sklopu Dječjeg vrtića Osijek“, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević.

Radove je izvela tvrtka HB Produkt iz Osijeka, a obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije, izolaciju vanjskih zidova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjenu stare rasvjete novom, baziranom na LED tehnologiji, zamjenu stare toplinske podstanice, ugradnju termostatskih ventila i termostatskih glava, ugradnju sustava ventilacije zgrade, te ugradnju sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,9 milijuna kuna, od čega Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 60 posto sredstava. Ostatak su osigurali Grad Osijek i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u jednakim omjerima od 20 posto.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Grad Osijek nastavlja s energetskom obnovom škola i vrtića

Do kraja ove školske godine, 55 godina stara zgrada Osnovne škole Franje Krežme u Osijeku bit će energetski obnovljena i učinkovitija, što će godišnje donijeti uštede na energentima od oko 270 tisuća kuna, priopćili su iz Grada Osijeka.

Split: Završena energetska obnova OŠ Mertojak i Dječjeg vrtića Mandalina

U Splitu je u petak održana završna konferencija projekata energetske obnove Osnovne škole Mertojak i Dječjeg vrtića Mandalina vrijednih 9,8 milijuna kuna, od čega je 4 milijuna kuna osigurano bespovratnim sredstavima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je ostatak iznosa financirano iz Proračuna Grada Splita. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER