1.500 građana zaprimilo ugovore o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća

Vrlo visoka prolaznost zahtjeva za sufinanciranje od čak 87 %

Dosad je na adrese korisnika upućeno 1.500 ugovora o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća, ukupno vrijednih 102 milijuna kuna, izvijestili su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Direktor Fonda Siniša Kukić tom je prilikom istaknuo kako je do sad obrađeno više od 3.000 zahtjeva za sufinanciranje, a za dio njih su ugovori u izradi. „Analiza dosadašnje obrade je pokazala vrlo visoku prolaznost od čak 87 %. Ovaj program važan je u kontekstu dosezanja klimatskih ciljeva, ali i poskupljenja energenata kojem svakodnevno svjedočimo.“ naglasio je Siniša Kukić. „Prosječan iznos odobrenog sufinanciranja kreće se oko 68.000 kuna po projektu. Nastavimo li ovakvim tempom, očekujem da će u okviru budžeta biti prihvaćeno sufinanciranje za oko 5.700 projekata.“ najavio je Kukić. 

Prijavitelji su se u najvećem broju prijavljivali za sufinanciranje toplinske izolacije vanjskih zidova, rekonstrukciju krova te zamjenu stolarije, a dio njih planira ugraditi i sustave za korištenje obnovljivih izvora energije. Iz Fonda najavljuju kako će sa sufinanciranjem korištenja takvih sustava nastaviti i u ovoj godini, kroz posebne javne pozive.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

FZOEU objavio pozive vrijedne 195 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio dva nova javna poziva, ukupno vrijedna 195 milijuna kuna. Prvi poziv odnosi se na sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama, dok je drugi rezerviran isključivo za energetsku obnovu obiteljskih kuća oštećenih u potresu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER