Bakarski volonteri postavili kućice za divlje patke

Zahvaljujući lokalnim volonterima, bakarske patke dobile siguran i topli dom

Nakon što su proteklog vikenda uređivali šetnicu Komarice-Potočina prema Bakarcu, vrijedni bakarski volonteri su u utorak postavili kućice za obitelji divljih pataka koje već dugo vremena obitavaju u Bakru.

Kako javlja portal Rijeka danas, kućice će pružati zaštitu mladim pačićima od grabežljivaca i omogućiti im siguran i topli dom. Akciju njihovog postavljanja vodio je Franjo Vicić, dugogodišnji član i voditelj sekcije „Volonterski centar Bakar ++“ te dobitnik nagrade Primorsko-goranske županije „Volonter godine“ za 2021. godinu.

Patke se često povezuje s odlikama kao što su društvenost, smirenost, snalažljivost, a u nekim kulturama i plodnost. Sve to može se povezati sa željom Bakrana i Bakranki da se zaustavi demografski pad zabilježen na zadnjem popisu stanovništva, a ova hvalevrijedna volonterska akcija prikazuje Bakar u najboljem svjetlu kao grad koji veliku pozornosti posvećuje i dobrobiti životinja.

Ekovjesnik 

VEZANE VIJESTI

Europski jež osvaja njemačke billboarde

U posljednjih nekoliko tjedana diljem Njemačke mogu se vidjeti brojni plakati s ježom - životinjom 2024. godine. Nacionalnom kampanjom želi se skrenuti pozornost na važnost zaštite ove ugrožene divlje vrste, a građani se pozivaju na sudjelovanje dostavom fotografija i informacija o staništima s ciljem praćenja stanja populacije ježeva.

Matulji: Problemi s odvajanjem otpada

Problem s divljim deponijima koji prerastaju u čitave „otoke smeća“ pojavio se uslijed toga što je mnogima do novog sakupljanja otpad nemoguće držati unutar svoja „četiri zida“, javlja Novi list.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER