Switch Mobility otvara tvornicu električnih vozila u Valladolidu

Switch Mobility proizvodi i popularne londonske „double deckere"

Nakon tvornica u Indiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, proizvođač električnih vozila i lakih gospodarskih vozila Switch Mobility otvara svoju novu tvornicu u španjolskom gradu Valladolidu.

Tvrtka će tijekom sljedećih deset godina u novu tvornicu uložiti oko 100 milijuna eura, a proizvodnja prvih vozila očekuje se već u četvrtom tromjesečju 2022. godine. Nova tvornica glavnom gradu španjolske autonomne zajednice Kastilja i León donosi 2.000 izravnih i 5.000 neizravnih radnih mjesta, dok će njena izgradnja početi krajem siječnja.

S početnim fokusom na proizvodnju električnih vozila za europsko tržište te istraživanje i razvoj sljedeće generacije električnih autobusa i lakih gospodarskih vozila, Switch Mobility u novoj tvornici u Valladolidu planira proizvoditi vozila i za tržište Južne Amerike. Switch je tijekom faza planiranja usko surađivao sa španjolskom nacionalnom i regionalnom vladom, kao i s gradskom upravom Valladolida s kojom je u listopadu prošle godine potpisao memorandum o razumijevanju.

„Projekt tehnološke tvrtke Switch Mobility omogućuje diversifikaciju gospodarstva našeg grada, a proizvodnja električnih vozila je u skladu s našim promicanjem održive mobilnosti koje za cilj ima potpunu dekarbonizaciju i brzi prijelaz na vozila s nultom emisijom. Ovo je sjajna vijest za Valladolid, koji uz nova radna mjesta dobiva i projekt koji predstavlja bolju budućnost naše regije.” – izjavio je gradonačelnika Valladolida Oscar Puente.

„Nova tvornica će se u potpunosti napajati energijom iz obnovljivih izvora, a u njoj ćemo instalirati i najsuvremeniji sustav za nadzor i upravljanje energijom. Ugljična neutralnost nam je glavni prioritet tijekom izgradnje, s materijalima nabavljenima od dobavljača koji provode politiku održive potrošnje te korištenjem električnih vozila gdje god je to moguće“, navodi se u priopćenju tvrtke Switch Mobility.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Električni autobus Nemo jedinstven je u Europi

Za Amiens - stari povijesni glavni grad pokrajine Picardie, ste vjerojatno čuli zbog njegove prelijepe gotičke katedrale Notre-Dame d'Amiens. No, taj grad je pozornost europskih medija ovih dana privukao viješću o pokretanju nove mreže električnih autobusa u koju je investirano 122 milijuna eura.

Autonomni autobus za oštre skandinavske zime

MUJI, popularni japanski lanac trgovina je najavom izrade autonomnog autobusa naziva Gacha najavio ulazak u svijet buduće urbane mobilnosti, a očekuje se kako će prvi autobusi ovog japanskog proizvođača prometovati ulicama tri finska grada već 2021. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER