Slavonski Brod do kraja godine dobiva 17,3 kilometara novih biciklističkih staza

Nastavljaju se radovi na izgradnji novih pješačko-biciklističkih staza

Izgradnja novih biciklističkih staza doprinijet će povećanju broja korisnika bicikla kao prijevoznog sredstva u dnevnim putovanjima i migracijama te povećanju sigurnosti biciklista i pješaka u prometu na području grada Slavonskog Broda. U konačnici to će rezultirati smanjenjem korištenja osobnih automobila, a time i smanjenjem onečišćenja zraka.

Grad Slavonski Brod nastavlja uređivati površine za sigurno kretanje biciklista na gradskim ulicama povećavajući broj pješačko-biciklističkih staza. Temeljem  Programa izgradnje komunalne infrastrukture za 2021. godinu, u tijeku su radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici Ivana Cankara, a ovog tjedna očekuje se završetak radova na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici Ferde Filipovića. Također, ovog tjedna očekuje se i početak izgradnje pješačko-biciklističke staze u Hvarskoj te Županjskoj ulici.

  • Pri završetku su radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Ulici Ferde Filipovića / Foto: Grad Slavonski Brod

Samo ove godine, u sklopu Programa izgradnje komunalne infrastrukture za 2021. godinu, izgrađene su nove pješačko-biciklističke staze u Dalmatinskoj, Kolodvorskoj, Podvinjskoj, Zagrebačkoj, Kvarnerskoj, Velebitskoj ulici, Ulici Franje Maričevića i Ulici Vjenceslava Novaka, a dodatno će do kraja godine, u sklopu europskog projekta Izgradnja mreže biciklističke infrastrukture na području grada Slavonskog Broda, grad dobiti novih 17,3 kilometara novih biciklističkih staza.

Podsjetimo, Grad Slavonski Brod je za financiranje navedenog projekta osigurao bespovratna sredstva u iznosu od 21.498.716,44 kuna, koja predstavljaju 85 % prihvatljivih troškova projektnog prijedloga. Sredstva za preostalih 15 % prihvatljivih troškova u visini od 3.794.081,46 kn osigurava gradska uprava.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Ernestinovu izgrađeno 6,5 kilometara biciklističkih staza

Ciljevi projekta bili su poboljšanje povezanosti na linijama koje služe za dnevne migracije, povećanje korištenja javnih sredstava prijevoza, smanjenje emisija CO2 te povećanje sigurnosti biciklista i ostalih sudionika u prometu kroz izgradnju biciklističkih i biciklističko-pješačkih staza na području Općine Ernestinovo, kao dijela mreže biciklističke infrastrukture Urbane aglomeracije Osijek.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER