Prijave za BASF Innovation Hub produžene do 30. rujna

Više od 100 startupova i inovatora prijavili su svoje projekte na natjecanje iz područja održivog razvoja

Zbog velikog interesa startup kompanija i inovatora, prijave na natjecanje u području održivog razvoja „BASF Innovation Hub“ produžit će se za dva tjedna i trajat će do 30. rujna u ponoć.

BASF Innovation Hub namijenjen je inovatorima čija rješenja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i kružnoj ekonomiji. Među prijavama su rješenja za različitu uporabu biomaterijala, ideje za ponovnu uporabu plastičnog otpada i pametno navodnjavanje, a natjecanje se održava u 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je i Hrvatska

 

Zbog velikog interesa startup kompanija i inovatora, prijave na natjecanje u području održivog razvoja BASF Innovation Hub produžit će se za dva tjedna i trajat će do 30. rujna u ponoć.

Regionalno natjecanje BASF Innovation Hub“ održat će se u 11 zemalja srednje i južne Europe, među kojima je Hrvatska. Fokus natjecanja bit će rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i kružnoj ekonomiji.

„Interes za cijelu regiju je velik. Do sada je stiglo više od 100 prijava različitih inovatora i startupova. Postoje različita rješenja za uporabu biomaterijala u posebne svrhe, ideje za ponovnu uporabu plastičnog otpada i pametno navodnjavanje. Očito je Zeleni plan prilično inspirativna tema za mlade koji aktivno promišljaju o rješenjima za održivi planet. To nas je navelo na produženje roka za prijavu i ovu priliku želimo iskoristiti kako bismo pozvali startupove, koji se vjerojatno još nisu prijavili, da svoje ideje dostave do 30. rujna u ponoć”, istaknuo je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

U lokalnoj fazi natjecanja, žiri će odabrati najbolju ideju s područja Hrvatske, koja će kasnije sudjelovati u regionalnom finalu BASF Innovation Hub natjecanja s najboljim rješenjima iz drugih zemalja.

Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2.500 eura bruto, dok će najbolja ideja u regionalnom izboru biti nagrađena s 5.000 eura bruto.

„Na natjecanje se mogu prijaviti inovatori i startup timovi do pet članova. Jedini uvjet jest da podnesena ideja izravno ili neizravno doprinosi stvaranju rješenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, za održivu poljoprivredu ili za prijelaz na kružno gospodarstvo. Novac namijenjen najboljim projektima može se koristiti na bilo koji način koji inovatori i startupovi smatraju vitalnim za razvoj svoje ideje. Bilo da se radi o sudjelovanju na sajmu, finalizaciji proizvoda ili njegovom testiranju, mi smo tu da ih podržimo”, objašnjava Simon Franko i podsjeća da je nedostatak financijskih sredstava jedan od najčešćih razloga zbog kojeg se neke od najboljih pojedinačnih ideja ne ostvaruju.

Dodatne informacije o natjecanju, uvjetima i načinu prijave dostupni su na sljedećoj poveznici.

U BASF-u stvaraju 'kemiju za održivu budućnost' te objedinjuju gospodarski uspjeh, zaštitu okoliša i društvenu odgovornost. Približno 110.000 zaposlenika BASF grupe pridonosi uspjehu njihovih korisnika u gotovo svim sektorima i zemljama svijeta. Portfelj tvrtke organiziran je u šest segmenata: kemikalije, materijali, industrijska rješenja, tehnologije obrade površine, prehrana i njega te poljoprivredna rješenja. BASF je 2020. godine ostvario promet u vrijednosti od 59 milijardi eura. Dionicama BASF-a trguje se na Frankfurtskoj burzi (BAS) te u SAD-u u obliku američkih depozitarnih potvrda (American Depositary Receipts (BASFY). Dodatne informacije dostupne su na www.basf.com.

 

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Travnate površine Arheološkog parka Pompeji odnedavno održava stado ovaca

Arheološki park Pompeji svoju budućnost vidi u razvoju ekološke poljoprivrede, a u tome je svoju važnu ulogu dobilo i stado od 150 ovaca. Zadaća ovih prirodnih „kosilica“ je održavanje zelenih površina u golemom dijelu Parka u kojem se još ne provode arheološka iskopavanja.

BASF ponovo nagrađuje startupove i inovatorska rješenja iz Hrvatske

Treću godinu zaredom BASF organizira natječaj za startupove i inovatore od kojih će najbolji dobiti potporu za razvoj projekta. Inovatori i startupovi iz Hrvatske svoja rješenja će predstaviti zajedno s inovatorima iz Slovenije, Srbije, Mađarske i Bosne I Hercegovine, a dvije najbolje ideje s tog natjecanja izborit će mjesto u velikom finalu u kojem će se natjecati s idejama iz cijele srednje i jugoistočne Europe.

Ideja hrvatskog startupa među najboljima u srednjoj i južnoj Europi

Green Energy Pal, startup čiji je cilj učiniti prijelaz na zelenu energiju izvedivim za sve, izabran je za najbolju startup ideju u BASF Adriatic regiji (Slovenija, Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina), čime se kvalificirao za Veliko finale BASF Innovation Hub 2022 kao jedan od šest najboljih rješenja u srednjoj i istočnoj Europi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER