Dođite na Ekotlon i budite dio najveće plogging utrke u Hrvatskoj!

Saznajte zašto je važno sudjelovati u velikom Ekotlonu, koji će se u Zagrebu organizirati 11. rujna ove godine

Plaćanjem kotizacije dobivate bogat startni paket i dobru zabavu za cijelu obitelj, a ukupan iznos prikupljen od prodaje kotizacija bit će utrošen za nabavu opreme za Dječji vrtić Petrinjčica iz Petrinje

Ovaj jedinstveni sportski događaj pod nazivom Ekotlon održat će u subotu 11. rujna u Gradskom parku Bundek u organizaciji 24sata i missZDRAVA. Riječ je o utrci u ploggingu, koji su popularizirali Šveđani, a predstavlja jedinstveni spoj džogiranja i sakupljanja otpada. Uz učinkovitu aktivnost kojom održavate svoju fit formu, pomažete u očuvanju okoliša, što je trenutno goruća globalna tema. Najnovije izvješće Međuvladinog panela za klimatske promjene (IPCC) je alarmantno pa je svaki, čak i  najmanji korak prema očuvaju prirode od iznimne važnosti. 

Plogging ne pita za kondiciju i godine, apsolutno svi su dobro došli. Zato „save the date“ i provedite ga u prirodi družeći se s obitelji ili prijateljima jer naša je zajednička misija učiniti Zemlju boljom za život. 

Za trkače, šetače i djecu: Čak tri dužine staze

Ekotlon na Bundeku prilagođen je svima. Za one koji trče tu je maxi plogging staza, dugačka čak 5 kilometara, a za one kojima je to predugačko ili će doći s mlađom djecom, tu su midi plogging staza dužine 2 kilometra i mini plogging staza, dugačka tisuću metara. Staze se razlikuju po dužini i zahtjevnosti, a kotizacija iznosi simboličnih 40 kn za 2 i 5 km, a za najmanju je predviđena obiteljska kotizacija od 60 kn. Ne morate se posebno pripremati za ovaj sportski događaj i vježbati svaki dan kako biste na dan utrke bili u najboljoj formi. Osnovna ideja Ekotlona je da joggirate i usput prikupite smeće na koje nailazite i koje ni inače ne želite nalaziti dok ste u prirodi.

Sve staze startaju na istome mjestu, ali u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug.

Za plaćenu kotizaciju očekuje vas bogat startni paket, koji uključuje prigodne darove organizatora i sponzora utrke, a na raspolaganju imate stanice za okrijepu, garderobe, toalete te stručnu podršku trenera. Organizatori nakon utrke osiguravaju hranu, piće te bogat nagradni, zabavni i edukativni sadržaj.

Prijave traju do 9. rujna (do 23:59 sati) ili do popunjenja maksimalnog broja natjecatelja.

Ekotlon za Petrinjčicu

Kupnjom startnine za Ekotlon pomažete stradalom Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje, jer će ukupan iznos prikupljen od prodaje kotizacija biti utrošen za nabavu opreme. Njima su u potresu do neuporabljivosti oštećena dva vrtićka objekta od njih pet, zbog čega je čak 220 djece ostalo bez svojih soba te je trenutno na privremenom smještaju. Zbog toga vrtić ujedno ima ograničene resurse te manjak prostora za provođenje certificiranog programa Eko škole, po kojem je godinama poznat. 

Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice, a ukupan iznos od prodaje kotizacija bit će utrošen za nabavu opreme koju organizatori Ekotlona doniraju stradalom Dječjem vrtiću Petrinjčica.

 

  • Partneri projekta su Konzum, adidas, INA, HEP, OTP banka i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ekotlon: Budite dio najveće plogging utrke u Hrvatskoj!

Ove subote na zagrebačkom Bundeku organizira se najveća plogging utrka u Hrvatskoj. Osim utrke koju organiziraju 24sata i missZDRAVA, čekaju vas mnoštvo zabavnog i edukativnog sadržaja te fantastične nagrade! 

Traži se naj ekipa za plogging u sklopu Ekotlona

Dana 10. rujna sudjelujte u nagradnom natječaju 24sata i missZDRAVA kada se u Splitu prvi put, a u Zagrebu već drugu godinu zaredom održava Ekotlon – najveća humanitarna plogging utrka u Hrvatskoj!

Plogging je novi trend koji kombinira jogging i prikupljanje otpada u prirodi

Šveđani su jako posvećeni prirodi i često u njoj aktivno borave, a poznati su i kao nacija koja zaštiti okoliša pridaje iznimnu pažnju. Spajanjem aktivnog boravka u prirodi i prikupljanja otpada dokazali su još jednom i da su vrlo praktična nacija i pokrenuli novi trend koji polako prihvaća ostatak Europe, a zasigurno i svijeta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER