U ronjenju uživalo više od 200 Rabljana/ki i turista

U sklopu projekta „Pogled u plavo“ održana je i ekološka akcija čišćenja podmorja Eko patrola 2021. – Rab

Projekt „Pogled u plavo“ gostovao je u Rabu već petu godinu zaredom na oduševljenje brojnih turista i građana/ki Raba, a posebno djece koja su imala priliku prvi put uživati u ronjenju

Više od 200 Rabljana/ki i turista uživalo je u čarima i ljepotama ronjenja tijekom dva dana trajanja manifestacije u organizaciji Grada Raba, Turističke zajednice grada Raba i Agencije Promocija ronjenja, a besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom bila su omogućena za sve zainteresirane posjetitelje.

Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom i poduke o osnovnim tehnikama i pravilima ronjenja, zaronom u montažni bazen projekta „Pogled u plavo“ posjetitelji su uživali u razgledavanju ljepota hrvatskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Početnici su imali mogućnost zaroniti u potpuno kontroliranim uvjetima uz stručno vodstvo i nadzor instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, dok su se projektu s zadovoljstvom pridružili i ronioci KPA Amfora Rab te ronioci DVD Trnje.

Grad Rab ulaže velike napore u očuvanje čistoće Jadranskog mora pa se tako ove godine u sklopu projekta „Pogled u plavo“ održala i ekološka akcija čišćenja podmorja Eko patrola 2021. – Rab na gradskoj plaži „Banova vila“ u kojoj su sudjelovali ronioci Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, KPA Amfora Rab i ronioci DVD Trnje.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Križevcima otvaren prvi hrvatski Energetsko-klimatski ured

Grad Križevci nastavlja razvoj u smjeru energetski neovisnog grada do 2030. godine pa je tako nakon prvog grupnog ulaganja građana u obnovljive izvore energije kroz projekt Križevački sunčani krovovi, pokretanje jedne od prvih hrvatskih energetskih zadruga građana – KLIK te ostalih aktivnosti otvoren i Energetsko–klimatski ured - prvi ured takve vrste u Hrvatskoj!

Hrvati i Slovenci zajedno za čisti Jadran

Tijekom ovog vikenda, već tradicionalno šestu godinu zaredom, više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije će sudjelovati u velikoj ekološkoj akciji čišćenja podmorja Savudrijske vale, a akciji će se priključiti i više od 50 djece, sudionici VI. Međunarodne dječje ronilačke eko patrole

Djeca Banije sudjelovala u eko patroli Čišćenje bez granica

Više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije zajedno su u subotu po šesti put čistili podmorje Savudrijske vale u sklopu međunarodne dječje eko patrole, no ovogodišnja eko patrola sigurno će u lijepom sjećanju ostati djeci s potresom pogođene Banije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER