Digitalna budućnost započinje u školama

„Digitalna škola“ - Beč ulaže 20 milijuna eura u digitalizaciju škola

Projekt digitalizacije škola u Beču započeo je 2019. godine kada je uvođenjem bežičnog interneta osuvremljeno 76 škola. Grad Beč sada nastavlja s projektom vrijednim 20 milijuna eura kojim planira digitalizirati 195 škola do 2023. godine.

Projekt Grada Beča „Digitalna škola“ započeo je 2019. kada je u informatičku infrastrukturu 76 viših razreda osnovnih te srednjih strukovnih škola uloženo 40 milijuna eura. Nastavkom projekta planira se do 2023. u još 195 škola omogućiti pristup sigurnoj gradskoj internetskoj mreži. Vrijednost investicije iznosi oko 20 milijuna eura.

Digitalizacija škola važan je korak u ostvarenju cilja da se svim učenicima pruže jednake mogućnosti u stjecanju digitalnih vještina. Kako su istaknuli članica gradskog poglavarstva za digitalizaciju Ulli Sima te dogradonačelnik Beča i član gradskog poglavarstva za obrazovanje Christoph Wiederkehr prilikom predstavljanja projekta, u školama je važno stvoriti preduvjete za sigurno korištenje digitalnih medija, djeci i mladima podići svijest o opasnostima koje donosi digitalno doba te ih pripremiti na izazove modernog života. Digitalna budućnost započinje u školi, naglasili su.

Uvođenjem bežičnog interneta u škole otvaraju se brojne mogućnosti jednake za sve: laptopi za učenike, alati za interaktivnu digitalnu nastavu, digitalne ploče te brojne druge inicijative koje će iz toga proizaći. Na taj će način više od 4.500 nastavnika moći pripremiti više od 51.000 učenika na budući poslovni život. Suvereno rukovanje tehnologijom te svijest o rizicima digitalne komunikacije neizostavni su ciljevi učenja u informacijskom dobu.

Izgradnju optičke infrastrukture preuzelo je bečko gradsko poduzeće za opskrbu energijom Wien Energie.

EurocommPR / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Bečki velesajam dobio Wi-Fi 6

Bečki velesajam „Messe Wien” prvi je kongresni i sajamski centar u Austriji koji nudi najnoviji standard za bežične mreže, takozvani Wi-Fi 6, a time i devet puta brži internet u odnosu na prethodnu verziju poznatu pod nazivom Wi-Fi 5.

Dubrovnik EU sredstvima osigurao besplatan pristup internetu na javnim površinama

Grad Dubrovnik instalirao je besplatni internet u povijesnoj gradskoj jezgri, na Pilama i u Lazaretima i to koristeći 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava. U okviru inicijative ,,WiFi4EU - promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama’’, Dubrovnik je jedan od sto gradova u Republici Hrvatskoj koji je putem natječaja osigurao ovu potporu.

Trogir pojačao javnu WiFi mrežu

Prošle godine instalirane su i nove pristupne točke e-Trogir na lokacijama Osnovne škole „Radovan", prostora srednjih škola, Velog Drvenika, Malog Drvenika, Arbanije, Žedno i Parka Fortin

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER