Ovog petka održava se online konferencija projekta ASTERIS

18. lipnja od 10-12 sati

Konferencija će biti prilika za prikaz rezultata na temu utjecaja klimatskih promjena na povećani utjecaj prodora morske vode prema obalnim vodonosnicima

Institut za jadranske kulture poziva vas na online konferenciju projekta ASTERIS (Adaptation to Saltwater inTrusion in sEa level RIse Scenarios) - Prilagodba na intruzije slane vode u scenarijima podizanja razine mora, u okviru INTERREG programa Italija-Hrvatska koja će se održati u petak 18. lipnja 2021., od 10-12 sati.

Događaj će biti prilika za prikaz rezultata na temu utjecaja klimatskih promjena na povećani utjecaj prodora morske vode prema obalnim vodonosnicima.

Osim regionalnog prikaza mogućih scenarija posebno će se prikazati utjecaj na dolinu Neretve te kako je projekt ASTERIS pridonio analizi trenutnog stanja s mogućim smjernicama za buduće prilagodbe.

Za sudjelovanje je potreban prethodna registracija putem sljedeće poveznice, a svim sudionicima konferencije bit će poslana poveznica na ZOOM platformu.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

EU projekt I-STORMS

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) projektni je partner u projektu I-STORMS (Integrated Sea sTORm Management Strategies) u okviru Programa INTERREG transnacionalne suradnje ADRION (Jadransko-jonska inicijativa) za razdoblje 2014. - 2020.

Izmjeren rekordni val i ekstremne razine Jadranskog mora

Prema podacima Hrvatskog hidrografskog instituta, u utorak 12. studenog pokraj otočića Sv. Andrija izmjerena je rekordna visina vala na Jadranu, a u srijedu su u ranim jutarnjim satima ujedno zabilježene i ekstremne razine mora.

Sredozemno more - najbrže zagrijavajuće more na svijetu

Zagrijavanje Sredozemnog mora uzrokuje migracije stranih vrsta koje zamjenjuju njegove endemske vrste, a tome doprinose i sve ekstremniji vremenski uvjeti koji uništavaju morsko dno i cijele morske ekosustave.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER