Uskoro kreće treće izdanje Akademije prirodnog graditeljstva

Prijave za ovogodišnju Akademiju već su popunjene!

U sklopu ovogodišnje Akademije prirodnog graditeljstva sudionici će učiti čitati nacrte, temeljiti objekte, izrađivati drvene konstrukcije, graditi balama slame i konopljom, izrađivati zemljane žbuke, zelene krovove i krovove od slame, koristiti električne i ručne alate, graditi kamenom i ciglom, bojati prirodnim bojama, graditi učinkovite peći te uređivati okućnice i interijere.

Akademija prirodnog graditeljstva je edukacijski ciklus od 3 modula, koji se odvija od kraja lipnja do početka rujna 2021. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a uključuje 12 predavanja, 12 edukacijskih radnih dana, 7 predavača i 96 sati praktičnog rada. Edukatori su iskusni arhitekti, građevinari, strojari i umjetnici koji djeluju na području održivog/ekološkog graditeljstva.

Prvi modul održat će se od 24. do 27. lipnja 2021., drugi 1. do 4. srpnja, a završni od 1. do 4. rujna 2021. Cjelovit kalendar predavanja i radionica Akademije prirodnog graditeljstva potražite OVDJE.

Za sudjelovanje u Akademiji prirodnog graditeljstva nije potrebno specifično predznanje ili prethodno iskustvo, a broj polaznika ograničen je na 20 osoba.

Udruga ZMAG kao Centar znanja za razvoj permakulture i održivo življenje svakodnevno svjedoči o sve većem interesu za gradnju prirodnim materijalima. Trenutno postoji daleko veća potražnja od ponude ovih specifičnih graditeljskih usluga zbog čega su se u udruzi odlučili prenijeti njihovo višegodišnje iskustvo te pokrenuti sustavnu, temeljitu i cjelovitu edukaciju s ciljem povećanja i osnaženja baze graditelja, tehnologa, projektanata i izvođača koji bi samostalno djelovali na tržištu.

Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima nizak ekološki otisak i ne zahtjeva visoki udio industrijske obrade materijala. Najčešći građevinski materijali su slama, drvo, kamen, zemlja, cigla, konoplja, ovčja vuna i trska. Prirodno graditeljstvo brine o energetskoj učinkovitosti  koristeći obnovljive izvore energije za funkcioniranje građevina naslanjajući se na bogatu graditeljsku tradiciju i suvremene zelene tehnologije.

Kako je bilo na Akademiji prirodnog graditeljstva 2019. pogledajte u priloženom kratkom filmu Nives Setić, a više informacija o trećoj Akademiji prirodnog graditeljstva potražite na stranicama ZMAGa.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U srpnju dvije radionice prirodnog graditeljstva

Zanima vas prirodna gradnja? U srpnju ne propustite dvije cjelodnevne radionice prirodnog graditeljstva na kojima možete naučiti kako izraditi zidove od bala slame te kako izraditi i ugraditi zemljane žbuke!

Rezervirajte vikend za Dan permakulture i Konvenciju prirodnog graditeljstva

U subotu i nedjelju, 4. i 5. svibnja, na Recikliranom imanju u Vukomeriću održat će se dva cjelodnevna događanja u organizaciji ZMAG-a, Konvencija prirodnog graditeljstva i Dan permakulture, u kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani za teme održivog življenja, permakulture i prirodnog graditeljstva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER