Održiva rješenja i ekološke inovacije u arhitekturi na 4. Konvenciji prirodnog graditeljstva

Četvrto izdanje Konvencije prirodnog graditeljstva održat će se u subotu 10. listopada na Recikliranom imanju u Vukomeriću

U fokusu ZMAG-ove 4. Konvencije prirodnog graditeljstva teme su samoodrživog života, gradnja konopljom, slamom i zemljom te edukacija za prirodne graditelje

Četvrto izdanje Konvencije prirodnog graditeljstva održat će se u subotu 10. listopada 2020. od 10 do 22 sati na Recikliranom imanju u Vukomeriću. I ove godine Konvencija će okupiti prirodne graditelje koji će predstaviti svoje inovativne projekte, otkriti sitne finese zanata te podijeliti svoja znanja i bogato iskustvo stečeno predanim radom i istraživanjem. 

Sudionike u subotu, uz cjelodnevno druženje u prirodi, očekuju zanimljiva predavanja i rasprave, demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, upoznavanje materijala i demonstracijskih objekata, savjetovanje stručnjaka i promocija filma.

  • Matko Šišak - Konvencija prirodnog graditeljstva 2019 © Nives Sertić

U fokusu ovogodišnjeg izdanja su teme samoodrživog života, gradnje konopljom, slamom i zemljom te edukacija za prirodne graditelje. O samoodrživom životu u šumi pričat će Nikola Borić sa Shumske farme, a arhitekt Siniša Bodrožić odgovorit će na pitanje „Što zapravo trebamo“. Matko Šišak iz ZMAG-a otkrit će sve što trebate znati o Akademiji prirodnog graditeljstva, dok će Mario Benković govoriti o iskustvu edukacije pri austrijskom udruženju graditelja slamom.

Program uključuje i terenski posjet gradilištu obiteljske kuće od bala slame u Vukomeriću, demonstracije izrade zidova od slame i različitih tehnika zemljanih žbuka (Goran Brumnić i Alen Cerovac) te prezentaciju proizvoda Bioblock, Hempcreat i izolacijske ploče od konoplje (Mario FranićVesela Motika). Za kraj, održat će se promocija filma Nives Sertić o Akademiji prirodnog graditeljstva.

Raspored možete pronaći na FB eventu.

  • Prirodno graditeljstvo © Sanjin Kaštelan

Konvencija prirodnog graditeljstva je edukativno-promotivni događaj koji povezuje i umrežava ekološki orijentirane graditelje, projektante, naručitelje i sve zaljubljenike u tradicijsku i prirodnu arhitekturu. Osmišljena je kao platforma za razmjenu znanja i promociju inovacija i održivih rješenja, a na svakom svom izdanju predstavlja rad značajnih graditelja, istraživača, praktičara, obiteljskih poduzeća i organizacija te njihove inovativne projekte. Riječ je o jedinoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj.

Sudjelovanje na Konvenciji je besplatno, a broj posjetitelja je ograničen na 100 ljudi.

  • ZMAG / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Strasburški toranj Elithis prva je stambena zgrada pozitivne energije na svijetu

Toranj TED (La Tour Elithis Danube) u Strasbourgu rezultat je arhitektonske ambicije i energetskih inovacija. Ovaj toranj „pozitivne energije“ sa svojih 60 stambenih jedinica i 56,7 metara visine utjelovljuje karakteristike održivog grada budućnosti kojoj je tvrtka XTU Architects posvećena od svog osnutka.

U srpnju dvije radionice prirodnog graditeljstva

Zanima vas prirodna gradnja? U srpnju ne propustite dvije cjelodnevne radionice prirodnog graditeljstva na kojima možete naučiti kako izraditi zidove od bala slame te kako izraditi i ugraditi zemljane žbuke!

Rezervirajte vikend za Dan permakulture i Konvenciju prirodnog graditeljstva

U subotu i nedjelju, 4. i 5. svibnja, na Recikliranom imanju u Vukomeriću održat će se dva cjelodnevna događanja u organizaciji ZMAG-a, Konvencija prirodnog graditeljstva i Dan permakulture, u kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani za teme održivog življenja, permakulture i prirodnog graditeljstva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER