Webinar: Zeleno gospodarstvo 1

Srijeda 24. veljače od 14:00-15:30 sati

Na ovom webinaru tražit će se odgovor na pitanje jesu li se najveće hrvatske kompanije pripremile na tranziciju u zeleno gospodarstvo, ali prije svega razumije li se uopće u Hrvatskoj što je to zeleno gospodarstvo.

Ubrzana tranzicija u zeleno gospodarstvo i sukladna borba protiv klimatskih promjena dolaskom nove Europske komisije postala je fundamentalna politika EU-a, a sada - dolaskom nove administracije, i SAD-a. Pritom je svima sasvim jasno da se u tome nalazi i prilika za novi razvojni ciklus gospodarstva, vraćanje industrijske proizvodnje u EU i SAD, te posljedično generiranje velikog broja novih radnih mjesta. Posebno je zanimljivo promatrati ponašanje najvećih svjetskih kompanija, od kojih su se neke već u potpunosti pripremile za zeleno gospodarstvo (npr. Schneider Electric), a neke su i nastale na prvim valovima istog (npr. Tesla), stoji u najavi webinara koji će se u organizaciji Eko Kvarnera održati u srijedu 24. veljače od 14:00-15:30 sati.

Na ovom webinaru tražit će se odgovor na pitanje jesu li se najveće hrvatske kompanije pripremile na tranziciju u zeleno gospodarstvo, ali prije svega razumije li se uopće u Hrvatskoj što je to zeleno gospodarstvo - u punoj kompleksnosti tog pojma ili ponovno kao samo loši ponavljači tuđih fraza.

Panelisti na webinaru su:

  • Božidar Poldrugač – član uprave, KONČAR
  • Vladimir Sabo – direktor područja energetika, Petrol d.o.o.
  • Mate Poropat – izvršni direktor za Farmaceutsko-tehničke operacije, JGL d.d.
  • Vjeran Piršić – predsjednik udruge Eko Kvarner – moderator

Partneri: Schneider Electric i Udruga “Eko Kvarner”

Webinar se održava na hrvatskom jeziku i sudjelovanje je besplatno uz obveznu registraciju putem sljedeće poveznice. Snimka webinara bit će dostupna naknadno.

VEZANE VIJESTI

Novo LIFE programsko razdoblje (LIFE 2021.-2027.)

Program LIFE jedini je financijski instrument Europske unije namijenjen isključivo financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime s ciljem provedbe, poboljšanja i razvoja EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime kroz sufinanciranje projekata s europskom dodanom vrijednošću.

Webinar za privatne iznajmljivače

Ako planirate instalirati fotonaponsku elektranu na svom turističkom objektu i OPG-u ili vas samo zanima tema energetske tranzicije, pridružite se ovom besplatnom webinaru u četvrtak 19. studenog

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER