Gavrilović donirao zgradu i zemljište za petrinjsku srednju školu

Gavrilović poduzeo konkretne korake - donirao zgradu škole od 2.400 m2 i pripadajuće zemljište površine preko 8.000 m2

Mesna industrija Gavrilović je donirala zgradu i pripadajuće zemljište Gavrilovićeve škole, za potrebu izgradnje nove školske zgrade te pripadajućeg igrališta, parkirališta i ostale infrastrukture, izvijestili su petak iz te tvrtke koja je u tu svrhu s predstavnicima Srednje škole Petrinja potpisala ugovor o donaciji.

Kako se ističe u priopćenju, MI Gavrilović je time poduzeo konkretne korake za pomoć u obnovi Petrinje te uz zgradu škole, površine 2.400 metara četvornih, donirao i dvorište ukupne površine preko 8.000 m2. Donacija  je rezultat obećanja predsjednika Uprave MI Gavrilović,  Georga Gavrilovića ml., koji je dana 5. siječnja, prilikom posjeta predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića tvornici, predložio da će Gavrilovićevu školu donirati Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH te Sisačko-moslavačkoj županiji s ciljem što brže normalizacije života u Petrinji i omogućavanja nastavka kvalitetnog obrazovanja petrinjskim školarcima. To je zasigurno jedan od prioriteta te dobar temelj za novi početak, ističu u Gavriloviću.

Na inicijativu tvrtke Gavrilović odmah je odgovorio ravnatelj Srednje škole Petrinja, Milan Orlić, te ogromnim angažmanom izgurao protokole do kraja, u kratkom roku prikupio sve potrebne suglasnosti i osigurao status za potpis Ugovora o donaciji.

Srednja škola Petrinja, čija je zgrada u središtu grada teško oštećena u potresu te proglašena neuporabljivom, dugi niz godina uspješno surađuje s tvrtkom Gavrilović koja je dala potporu velikom broju projekata usmjerenih na postizanje što kvalitetnijih uvjeta rada u školskim učionicama i stručnim praktikumima.  Uz donaciju školske zgrade i dvorišta, Gavrilović će donaciju zaokružiti opremanjem informatičke učionice Srednje škole Petrinja te nabavkom potrebne kompjuterske opreme  osigurati da učenici imaju svu potrebnu opremu za stjecanje informatičkih znanja i vještina, neophodnih za novo digitalno doba, poručuju iz Gavrilovića.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

UHA uputila poziv svim arhitekticama i arhitektima

Udruženje hrvatskih arhitekata uputilo je poziv svim arhitekticama i arhitektima da se pridruže timovima za brze preglede kako bi zajedno s ovlaštenim inženjerima građevinarstva pomogli stanovnicima u područjima pogođenim potresom.

Borzan: Od obnove nakon potresa ne smiju profitirati politički podobni i povezani

Potpredsjednica eurosocijalista Biljana Borzan govorila je na plenarnoj sjednici  Europskog parlamenta o posljedicama potresa koji su zadesili Hrvatsku te nužnosti brze i sveobuhvatne obnove pogođenih krajeva. Raspravljalo se o rezoluciji koju su sastavili i podržali svi hrvatski eurozastupnici, na inicijativu Valtera Flege.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER