U Sisak stigao drugi njemački konvoj s 230 tona humanitarne pomoći

Njemački su vatrogasci humanitarnu pomoć dovezli s 23 vatrogasna vozila i šlepera

U petak ujutro je na potresom pogođeno područje Banije stigao drugi njemački konvoj humanitarne pomoći u organizaciji vatrogasaca pokrajine Baden-Württemberg, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

Njemački su vatrogasci s 23 vatrogasna vozila i šlepera u petak ujutro u Sisak dovezli ukupno 230 tona različite vatrogasne opreme, građevinskog materijala, odjeće te higijenskih i prehrambenih namirnica. Osim toga, donirana su i dva vatrogasna navalna vozila i jedno kombi vozilo za potrebe potresom pogođenog područja Banije.

Ova pomoć rezultat je dugogodišnjeg prijateljstva vatrogasaca Baden-Württemberga i Sisačko-moslavačke županije, a zahvaljujući suradnji zapovjednika Gerhadra Laia i zapovjednika Županijske vatrogasne zajednice Mije Brlečića, njemački su vatrogasci još nakon Domovinskog rata donirali oko 50 vozila te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme.

„Ovo je drugi konvoj koji su naši prijatelji vatrogasci dostavili, a dostavljena oprema i materijali pomoći će našim vatrogascima i građanima pogođenim potresom. U prvom konvoju dostavljeno je ukupno 110 tona opreme za bolnice, higijenske i prehrambene potrepštine i vatrogasne opreme. Zahvaljujemo od srca našim prijateljima na pomoći“, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

  • Njemački su vatrogasci s 23 vatrogasna vozila i šlepera dovezli ukupno 230 tona različite opreme. / Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Vatrogasci nastavljaju angažman unatoč teškim uvjetima na terenu

Vatrogasne snage i dalje aktivno sudjeluju na području Sisačko-moslavačke županije, a glavne aktivnosti i dalje se odnose na uklanjanje oštećenih dimnjaka, sanaciju krovišta, uklanjanje crijepova i cigli, osiguravanje ruševnih mjesta te drugih neophodnih zadaća u svrhu zaštite imovine i ljudskih života.

Tijekom 7. siječnja, na terenu je bilo angažirano ukupno 439 vatrogasaca sa 149 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik. Nažalost, tijekom vatrogasne intervenciji došlo je do ozlijede noge jednog vatrogasca iz DVD-a Ivanec (Varaždinska županija), čime je do sada ukupno ozlijeđeno sedam vatrogasaca.

„Vatrogasci su cijelo vrijeme na terenu i ostat će dokle god ima potrebe. S obzirom na otežane uvjete rada, ali i dalje sveprisutnu opasnost od zaraze koronavirusom, koristim ovu priliku da upozorim na poštivanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitne maske, držanje razmaka kako bismo smanjili mogućnost zaraze“, rekao je Tucaković.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Udruga Sunce o radu Zelenog telefona za 2020.

Upravo je nasipavanje građevinskim materijalom (najčešće šljunkom), kako svjedoče brojne prijave građana/ki te stanje na terenu, često puta ono što se dogodi kad se „dohranjuju“ plaže na Jadranu, ističu u splitskoj Udruzi Sunce.

Vatrogasci i dalje aktivni na potresom pogođenoj Baniji

Vatrogasne snage nastavljaju s aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova i cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života.

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijama objekata

Vatrogasne snage su tijekom 1. siječnja te u noći s 1. na 2. siječnja na području Sisačko-moslavačke županije nastavile sa aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER