Kostrena: Podjelom platnenih torbi protiv upotrebe plastičnih vrećica

„Otpad odvoji – poklon osvoji!“

Članovi Savjeta mladih Općine Kostrena u subotu su mještanima dijelili besplatne platnene torbe. Akcija je održana upravo uoči početka božićnih i novogodišnjih blagdana, kada je kupovina najintenzivnija.

Akcijom se željelo obilježiti Dan protiv upotrebe jednokratnih plastičnih vrećica i potaknuti mještane na korištenje ekološki prihvatljivijih platnenih torbi čime se značajno mogu smanjiti količine nepotrebnog otpada i tako zaštititi okoliš. Jedna od poruka bila je usmjerena i na mogućnost besplatnog odlaganja otpada na novom Reciklažnom dvorištu na Urinju, umjesto da se otpad odlaže na ulicu ili u prirodu.

Podjela platnenih torbi kojima bi se smanjila upotreba plastičnih vrećica jedna je od brojnih aktivnosti kojom će Savjet mladih Općine Kostrena zaključiti ovu kalendarsku godinu, no planova i novih projekata i u nadolazećoj godini ne nedostaje: „Savjet mladih Općine Kostrena želi biti aktivan član lokalne zajednice i sudionik u svim procesima pa tako i o pitanjima veznim uz otpad te svojim aktivnostima pridonijeti smanjenju količina otpada i edukaciji mještana o pravilnom odlaganju. Samo zajedničkim djelovanjem i promjenom navika možemo ostvariti rezultat“, rekao je predsjednik Savjeta mladih Općine Kostrene Tomislav Štimac.

Općina Kostrena podupire sve aktivnosti Savjeta mladih tako je i ovoga puta osigurala platnene torbe koje su dio promotivnih materijala kampanje Reciklažnog dvorišta Urinj pod nazivom „Otpad odvoji – poklon osvoji!“, koja će se odvijati na području Kostrene od siječnja do ožujka 2021. godine. Odlaganje otpada na reciklažnom dvorištu za mještane Kostrene je potpuno besplatno, stoga ih se želi potaknuti na korištenje takve mogućnosti čime će se utjecati na čišći i zdraviji okoliš, pravilno odlaganje kao i na smanjenje volumena kućnog otpada. Pravilnim odlaganjem i razvrstavanjem otpada smanjuju se količine koje će završiti na odlagalištu, a otpad može biti ponovno iskorišten kao vrijedna sirovina.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ipak je lakše ponovno napuniti bocu vode, zar ne?

Pariška komunalna tvrtka za proizvodnju i distribuciju vode Eau de Paris pokrenula je novu kampanju koja ima za cilj potaknuti smanjenje upotrebe štetne jednokratne plastike i konzumaciju besplatno dostupne pitke vode u javnom prostoru.

Otvoreno reciklažno dvorište Urinj u Kostreni

Danas je počelo s radom i zaprimanjem otpada reciklažno dvorište u Kostreni, smješteno na Urinju, uz prometnicu koja vodi prema glavnom ulazu i recepciji Rafinerije nafte Rijeka. Prvog radnog dana reciklažno dvorište bit će otvoreno od 8 do 20 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER