U Podgorici se nastavlja ugradnja polupodzemnih spremnika za otpad

Odvojeno prikupljanje otpada

Ekipe podgoričke Čistoće prethodnih su dana ugradile dodatna dva polupodzemna spremnika za otpad zapremine 3mᵌ, a ovog je tjedna nastavljena i ugradnja spremnika zapremine 5mᵌ s dva otvora za odlaganje dvaju frakcija otpada.

Aktivnost ugradnje polupodzemnih spremnika započela je u ožujku 2019. godine, a ovim se konceptom omogućuje razvrstavanje otpada na mjestu njegovog nastanka, ističu u gradskoj upravi Podgorice.

Jedan spremnik je namijenjen za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla, dok se u drugi odlaže miješani komunalni otpad, naravno, ne uključujući namještaj, EE otpad, ulja i masti.

  • Foto: Grad Podgorica

Na lokacijama na kojima zbog nedostatka prostora ili podzemnih instalacija nije bilo moguće ugraditi polupodzemne spremnike za otpad, u Ia I I gradskoj zoni postavljeno je 117 metalnih spremnika s plastičnim poklopcima i nožnom pedalom za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla te 168 plastičnih plavih spremnika s nožnom pedalom za odlaganje miješanog komunalnog otpada.

  • Foto: Grad Podgorica

Također, ranije ove godine u Dječjem parku postavljeno je 24 namjenskih koševa za otpad te dodatnih 18 koševa za potrebe gradskih službi i zaposlenika gradske uprave kako bi se i njima omogućilo pravilno odlaganja otpada.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Započela provedba projekta „For a plastic free Croatian islands“

Nakon početka projekta Plastic Free Croatian Cities u Dubrovniku i Trogiru, čiji je cilj smanjenje plastičnog otpada u moru, Udruga Sunce počela je i s provođenjem aktivnosti u projektu „For a Plastic Free Croatian Islands“, u suradnji s Općinom Sali na Dugom otoku te Starim Gradom na otoku Hvaru.

Dajte drugu šansu svom EE otpadu i zaštitite okoliš

BIOX 4.0 spremnici za odvojeno prikupljanje otpada postali su veći i pametniji. Svojim elegantnim dizajnom obavljaju svoje funkcije prikupljanja otpada, poboljšavajući izgled i učinkovitost područja u kojima se nalaze, a idealni su za postavljanje u gradskim središtima i na lokacijama visoke vrijednosti. Ovi pametni spremnici s daljinskim upravljanjem i praćenjem razine popunjenosti sada su prilagođeni za prikupljanje EE otpada.

Odvajanje otpada u Parizu postaje još jednostavnije i učinkovitije

Nova verzija Trilib' modularnih spremnika za prikupljanje vrijednog reciklabilnog otpada ljepša je i praktičnija. Veće su zapremnine i služit će za prikupljanje tri glavne kategorije komunalnog otpada, a do kraja 2020. godine u svim dijelovima Pariza postavit će ih se ukupno tisuću. U odnosu na lokalna iskustva s odvozom otpada, novi pariški spremnici praznit će se dva puta tjedno, a ugovorom se regulira i njihovo pranje i održavanje.

Novi spremnici za staklo na samoborskim zelenim otocima

Na zelenim otocima na području Grada Samobora trenutno se postavlja 30 novih spremnika za staklo. Spremnici su sufinancirani sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda te iz Proračuna Grada Samobora.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER