U Podgorici se nastavlja ugradnja polupodzemnih spremnika za otpad

Odvojeno prikupljanje otpada

Ekipe podgoričke Čistoće prethodnih su dana ugradile dodatna dva polupodzemna spremnika za otpad zapremine 3mᵌ, a ovog je tjedna nastavljena i ugradnja spremnika zapremine 5mᵌ s dva otvora za odlaganje dvaju frakcija otpada.

Aktivnost ugradnje polupodzemnih spremnika započela je u ožujku 2019. godine, a ovim se konceptom omogućuje razvrstavanje otpada na mjestu njegovog nastanka, ističu u gradskoj upravi Podgorice.

Jedan spremnik je namijenjen za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla, dok se u drugi odlaže miješani komunalni otpad, naravno, ne uključujući namještaj, EE otpad, ulja i masti.

  • Foto: Grad Podgorica

Na lokacijama na kojima zbog nedostatka prostora ili podzemnih instalacija nije bilo moguće ugraditi polupodzemne spremnike za otpad, u Ia I I gradskoj zoni postavljeno je 117 metalnih spremnika s plastičnim poklopcima i nožnom pedalom za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla te 168 plastičnih plavih spremnika s nožnom pedalom za odlaganje miješanog komunalnog otpada.

  • Foto: Grad Podgorica

Također, ranije ove godine u Dječjem parku postavljeno je 24 namjenskih koševa za otpad te dodatnih 18 koševa za potrebe gradskih službi i zaposlenika gradske uprave kako bi se i njima omogućilo pravilno odlaganja otpada.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Udruga Sunce o radu Zelenog telefona za 2020.

Upravo je nasipavanje građevinskim materijalom (najčešće šljunkom), kako svjedoče brojne prijave građana/ki te stanje na terenu, često puta ono što se dogodi kad se „dohranjuju“ plaže na Jadranu, ističu u splitskoj Udruzi Sunce.

Dajte drugu šansu svom EE otpadu i zaštitite okoliš

BIOX 4.0 spremnici za odvojeno prikupljanje otpada postali su veći i pametniji. Svojim elegantnim dizajnom obavljaju svoje funkcije prikupljanja otpada, poboljšavajući izgled i učinkovitost područja u kojima se nalaze, a idealni su za postavljanje u gradskim središtima i na lokacijama visoke vrijednosti. Ovi pametni spremnici s daljinskim upravljanjem i praćenjem razine popunjenosti sada su prilagođeni za prikupljanje EE otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER