Grad Trogir se pridružuje projektu Plastic Smart Cities

Zajednički projekt WWF-a, Grada Trogira i Udruge Sunce Split

Trogirski gradonačelnik Ante Bilići i izvršna direktorica Udruge Sunce Split Gabrijea Medunić-Orlić ovog će petka, 30. listopada, u Gradskoj vijećnici u Trogiru potpisati sporazum o suradnji na projektu Plastic Smart Cities.

Potpisnik sporazuma i donator ovog projekta je međunarodna organizacija Svjetski fond za prirodu (WWF Mediterranean) koja je pokrenula inicijativu Plastic Smart Cities s ciljem motiviranja gradova diljem svijeta na smanjenje onečišćenja plastikom.

Udruga Sunce Split je u suradnji s WWF Mediterranean ove godine započela s provođenjem projekta Plastic Smart Cities Croatia, u kojem kao partner sudjeluje jedna općina ili grad na moru, a kojim se provedbom projektnih aktivnosti doprinosi smanjenju plastičnog otiska u različitim segmentima društvenog života lokalne zajednice, potiče upotreba alternativnih rješenja za jednokratnu plastiku i poduzimaju mjere za sprječavanje dotoka plastike u prirodu do 2030. godine.

Podsjetimo, prvi grad koji je tijekom ovoga ljeta započeo s provođenjem mjera predviđenih projektom Plastic Smart Cities Croatia je Dubrovnik. Pridruživanjem Inicijativi, Dubrovnik želi pridonijeti smanjenju vlastitog plastičnog otiska kao vodeća hrvatska turistička destinacija te na taj način postati primjer i drugim gradovima u Hrvatskoj, budući da je borba s plastičnim otpadom nešto s čime se svi mi moramo suočiti.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Europska prijestolnica kulture je i najpametniji grad u Hrvatskoj

Na konferenciji „Održivi gradovi”, koja je u utorak 24. studenog održana u Zagrebu, predstavljeno je istraživanje „Analiza digitalne spremnosti hrvatskih gradova 2020.” u sklopu kojeg je Grad Rijeka proglašen najboljim gradom u Hrvatskoj u kategoriji „Smart city / pametni grad“.

Dubrovnik postaje prvi hrvatski Plastic Smart City

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Svjetski fond za prirodu (WWF Mediterranean) potpisali su sporazum o suradnji s Gradom Dubrovnikom na projektu Plastic Smart Cities Croatia, čiji je cilj smanjenje plastičnog otpada u moru.

Mediteranski gradovi traže izlaz iz plastične zamke

Sredozemno more, usprkos brojnim prirodnim ljepotama i turističkim atrakcijama, pretvara se u opasnu plastičnu zamku, s rekordnom razinom plastičnog onečišćenja koja prijeti morskim vrstama i ljudskom zdravlju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER