Online tribina za mlade: „Budućnost na tankom ledu“

#BudimoOdrživi #ESDW2020

O tome što je klimatska pravda, što nam donose klimatske promjene te kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarat će se u četvrtak 8. listopada na online tribini za mlade „Budućnost na tankom ledu“ koju u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja organizira Centar za mirovne studije.

Centar za mirovne studije poziva mlade, ali i sve druge koje zanima tema klimatskih promjena i klimatske pravde da se priključe online tribini „Budućnost na tankom ledu“ u četvrtak 8. listopada 2020. od 18-19.30 sati, putem platforme ZOOM. Praćenje je moguće i na Facebook eventu te stranicama Centra za mirovne studije i GOOD inicijative.

O tome što je klimatska pravda, što nam donose klimatske promjene i kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarat će:

  • Nikola Biliškov, Znanstvenici za klimu
  • Maruška Mileta, Zelena akcija
  • Hana Matović, Fridays For Future Hrvatska
  • Teodora Beletić, profesorica i voditeljica eko odbora Gimnazije Pula

Online tribina se održava u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja, a moderirat će je Lana Jurman (Centar za mirovne studije).

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Zagrebu održan klimatski Marš za opstanak

Inicijative Fridays For Future Hrvatska (FFF) i Extinction Rebellion Zagreb (XR), uz podršku brojnih prijateljskih organizacija, okupile su u petak navečer, na zadnji dan UN-ove klimatske konferencije COP 26, nekoliko stotina građana i građanki Zagreba na klimatskom „Maršu za opstanak” kako bi zajedno podigli razgovor o klimatskoj krizi u javnosti na novu razinu i zatražili funkcionalne sustavne promjene za klimatsku pravdu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER