Online tribina za mlade: „Budućnost na tankom ledu“

#BudimoOdrživi #ESDW2020

O tome što je klimatska pravda, što nam donose klimatske promjene te kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarat će se u četvrtak 8. listopada na online tribini za mlade „Budućnost na tankom ledu“ koju u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja organizira Centar za mirovne studije.

Centar za mirovne studije poziva mlade, ali i sve druge koje zanima tema klimatskih promjena i klimatske pravde da se priključe online tribini „Budućnost na tankom ledu“ u četvrtak 8. listopada 2020. od 18-19.30 sati, putem platforme ZOOM. Praćenje je moguće i na Facebook eventu te stranicama Centra za mirovne studije i GOOD inicijative.

O tome što je klimatska pravda, što nam donose klimatske promjene i kako se mladi u Hrvatskoj bore za klimu razgovarat će:

  • Nikola Biliškov, Znanstvenici za klimu
  • Maruška Mileta, Zelena akcija
  • Hana Matović, Fridays For Future Hrvatska
  • Teodora Beletić, profesorica i voditeljica eko odbora Gimnazije Pula

Online tribina se održava u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja, a moderirat će je Lana Jurman (Centar za mirovne studije).

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Dan planeta Zemlje – ovoga puta o klimatskim promjenama

Smatramo da se nalazimo u prijelomnom trenutku povijesti, u trenutku zornog uprizorenja mnogih loših strana naše ovisnosti o fosilnim gorivima. Ovo je trenutak kad se može poduzeti odlučna i dubinska transformacija energetskog sektora prema obnovljivoj i održivoj energetici, što sve glasnije zahtijevaju i građani, poručuju Znanstvenici za klimu.

Što žele Znanstvenici za klimu?

Pridružite se, komentirajte i postavljajte pitanja. Hrvatske znanstvenice i znanstvenici stoje na raspolaganju svim institucijama i svima nama kako bismo se zajednički suočili s izazovima klimatskog izvanrednog stanja kakvo čovječanstvo do sada nije iskusilo.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER