Najbrži oporavak nakon pandemije očekuje se u Beču

Osim u kategoriji gospodarstva, Beč je visoke ocjene dobio i u kategorijama maloprodaje, mobilnosti i radnih mjesta

Austrijska je metropola zauzela prvo mjesto na ljestvici američke tvrtke CBRE koja rangira gradove diljem svijeta po brzini gospodarskog oporavka nakon krize

Pandemija koronavirusa teško je pogodila globalnu ekonomiju. Mjere za sprječavanje širenja bolesti dovele su do naglog pada gospodarskih i društvenih aktivnosti u velikom broju gradova diljem svijeta, a njihov oporavak teče različitom brzinom.

Stručnjaci vodeće američke tvrtke na području ulaganja u komercijalne nekretnine CBRE izradili su indeks oporavka svjetskih gradova nakon pandemije kako bi mogli bolje analizirati tržišta. U te su svrhe uspoređivali 27 svjetskih metropola ocjenjujući ih od jedan do pet, a kriteriji za izračunavanje indeksa bili su gospodarstvo, mobilnost, turizam, radna mjesta, maloprodaja te industrija zabave.

Grad Beč s ukupnom je ocjenom četiri zauzeo sam vrh ljestvice svjetskih gradova te bi se sukladno ovom istraživanju trebao najbrže oporaviti. Na drugom mjestu indeksa našao se Shanghai, dok je treće mjesto pripalo Parizu.

Glavni grad Austrije najbolje je rezultate ostvario u kategoriji gospodarstva u kojoj je dobio najvišu moguću ocjenu, prije svega zahvaljujući stabilnoj gospodarskoj situaciji koja ondje vlada već desetljećima. Osim toga, vrlo visoke ocjene zaradio je u kategorijama maloprodaje, mobilnosti i radnih mjesta, dok se s ocjenom dva u kategoriji turizma svrstao u svjetski prosjek.

Prema procjenama stručnjaka upravo će se sektor turizma oporaviti među posljednjima. U toj je kategoriji s ocjenom tri najbolje rangiran London. Najsporiji oporavak očekuje se u Torontu, San Franciscu i New Delhiju.

Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici: Indeks gospodarskog oporavka svjetskih gradova.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

2021.: Europska godina željeznice

2021. je Europska godina željeznice, ali što to znači? Za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. EU mora drastično smanjiti emisije CO2 iz prometa. Ulaganje u željeznice i promicanje vlakova kao održive, sigurne i moderne vrste prijevoza jedan je od ciljeva za ovu godinu.

Break Free From Plastic: Otvoreno pismo Europskoj komisiji

Kapitalizirajući strahove koji proizlaze iz pandemije, industrija plastike nemilosrdno šalje lažne poruke donositeljima odluka i cijeloj svjetskoj javnosti, ističe se u otvorenom pismu pokreta Break Free From Plastic. Plastika za jednokratnu uporabu i naša kultura bacanja temelj su društvenih nepravdi koje je pandemija COVID-19 iznijela na vidjelo.

Milano do prosinca 2020. dobiva 35 km novih biciklističkih staza

Glavni grad Lombardije, talijanske regije najpogođenije pandemijom koronavirusa, tijekom ljeta priprema veliku reorganizaciju prometa i otvaranje novih pješačkih i biciklističkih staza. Plan „Strade aperte“ („Otvorene ceste“) provodit će se s ciljem suzbijanja zaraze te omogućavanja normalnog odvijanja prometa, i to onog koji posljednje vrijeme bilježi najveći porast – biciklističkog i pješačkog.

Firenca uskoro dobiva 17 km novih biciklističkih traka

Narednih tjedana u Firenci će se urediti dodatnih 17 kilometara privremenih biciklističkih traka i to temeljem posebne uredbe talijanske vlade kojom se nastavlja financiranje mjera oporavka od negativnih posljedica pandemije Covid-19.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER