Panel rasprava „Održivi i osobni razvoj u srednjoškolskoj nastavi“

Koliko su učenici i nastavnici te kreatori politika u području obrazovanja upoznati s pitanjima klimatskih promjena i njihovim posljedicama?

Udruge ODRAZ i Life Potential pozivaju nastavnike srednjih škola, predstavnike organizacija civilnog društva te širu javnost na panel raspravu o provedbi međupredmetne teme održivog i osobnog razvoja u srednjim školama.

Hibridno događanje održat će se u četvrtak 8. listopada 2020. od 13 do 16 sati u prostoru TV studija Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju (Getaldićeva 2, Zagreb) te online putem platforme ZOOM. Rok za prijavu: 7. listopada 2020.

Razgovarat će se o:

  • provedbi kurikuluma međupredmetnih tema održivog i osobnog razvoja u partnerskim školama
  • održivom i osobnom razvoju u srednjim školama iz perspektive nacionalnih strategija i planova s fokusom na to što nas očekuje u budućnosti
  • doprinosu partnerstava OCD-a i srednjih škola u području obrazovanja za održivi i osobni razvoj.

Tijekom panel rasprave sudionici će se osvrnuti na to koliko su učenici i nastavnici te kreatori politika u području obrazovanja upoznati s pitanjima klimatskih promjena i njihovim posljedicama, a razgovarat će se i o važnosti obrazovanja i angažmana u području održivog razvoja, spomenut će se primjeri dobre prakse provedbe edukacije iz održivog i osobnog razvoja u srednjim školama te koji su planovi Ministarstva znanosti i obrazovanja u tom području. 

Rasprava će se uživo održati u TV studiju Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju (Getaldićeva 2, Zagreb) te će biti ograničena za sudjelovanje najviše 15 sudionika, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera.

Događanju će se moći pristupiti i putem platforme ZOOM, a moći će se pratiti i na društvenim mrežama partnera putem Facebook livea. Dan prije svim prijavljenim će biti poslana poveznica za pristup ZOOM-u.

Detaljan program rada dostupan je OVDJE, a za prijavu sudjelovanja (uživo ili online) potrebno se prijaviti putem sljedeće poveznice. Tijekom radionice bit će osigurano sredstvo za dezinfekciju ruku, a nošenje vlastitih zaštitnih maski je obvezno.

Panel rasprava se organizira u sklopu aktivnosti projekta "Održivi razvoj društva kreće od mladih" koji je financiran iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a provode ga Life Potential, ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Prva ekonomska škola Zagreb i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb.

VEZANE VIJESTI

Provedba Globalnih ciljeva održivog razvoja u EU-u

Članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) iz Hrvatske pozivaju na panel raspravu s predstavnicima lista registriranih za izbore za Europski parlament na temu Provedba Globalnih ciljeva održivog razvoja u EU-u, koja će se održati dana 13. svibnja 2019. u Hrvatskoj obrtničkoj komori (Ilica 49/II, Zagreb) s početkom u 10 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER