Edukacija za predstavnike zagrebačkih srednjih škola i organizacija civilnog društva

Prijave do 13. rujna 2019.

Poziv predstavnicima srednjih škola i organizacija civilnog društva s područja Zagreba za sudjelovanje u modularnom trening-programu o održivom razvoju i organiziranju zajednice

Udruge Life Potential i ODRAZ u sklopu projekta „Održivi razvoj društva kreće od mladih“, u razdoblju od rujna 2019. do travnja 2020. godine organiziraju besplatnu edukaciju za 25 predstavnika partnerskih škola i drugih zainteresiranih zagrebačkih srednjih škola i organizacija civilnog društva.

U sklopu edukacije koja će se odvijati kroz pet modularnih trening-blokova, ODRAZ će nastavnike educirati o konceptu održivog razvoja i njegovoj važnosti za društvo, predstaviti im mogućnosti kako se škole mogu uključiti u održivi razvoj zajednice te na koji način nastavnici mogu prenijeti naučeno učenicima. Rok za prijavu je 13. rujna 2019.

Prvi trening-blok i studijski posjet primjerima dobre prakse

Prvi trening-blok održat će se od 26. do 28. rujna 2019. u  Eko centru Zlatna Greda, pustari smještenoj u Parku prirode Kopački rit i jednom od prvih primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj.

U sklopu prvog trening bloka bit će organiziran studijski posjet primjerima dobre prakse - Poljoprivrednoj srednjoj školi Dalj i Eko centru Zlatna Greda. Studijsko putovanje uključit će i posjet Kulturnom i znanstvenom centru Milutina Milankovića, svjetski poznatog klimatologa iz Dalja i Parku prirode Kopački rit te na taj način polaznicima približiti fenomen klimatskih promjena i podsjetiti ih na važnost prirodnih ekosustava za održivi razvoj.

Osnovne informacije o projektu i detaljan program rada prvog trening-bloka pogledajte OVDJE.

Ostala četiri trening-bloka bit će održana u Zagrebu, a točni termini bit će objavljeni naknadno. Na kraju edukacije, svi polaznici dobit će potvrdu o sudjelovanju na edukaciji.

Sudjelovanje na prvom trening-bloku koji će se održati od 26. do 28. rujna možete potvrditi putem online obrasca najkasnije do petka 13. rujna 2019. na ovoj poveznici, a za sve dodatne informacije posjetite stranice Udruge ODRAZ.

 

Projektom Održivi razvoj društva kreće od mladih nastoji se povećati uloga organizacija civilnoga društva u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja mladih u području održivog razvoja te osnažiti partnerstva organizacija civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju. Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje kao podrška osnaživanju doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije.

 

VEZANE VIJESTI

Slatka toplina bečkih Manner napolitanki

Poznato je da čokolada usrećuje, a ova tvornica jednostavno zrači srećom i zadovoljstvom svih svojih djelatnika koje smo tamo vidjeli i s njima pričali. Sa slatkim tajnama Mannera upoznala nas je i kroz tvornicu provela gospođa Karin Steinhart s kojom smo razgovarali o proizvodnji toplinske energije kojom se opskrbljuje čak 600 kućanstava u 16. i 17. bečkom okrugu.

Trening o Planovima održive urbane mobilnosti SUMP 2.0 u Rijeci

Mreža za održivu mobilnost u gradovima CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i Grad Koprivnica, hrvatski partner europskog projekta CIVITAS Prosperity pozivaju predstavnike gradova i ostale dionike uključene u integrirano planiranje prometa da se prijave na besplatni trening o Planovima održive urbane mobilnosti.

Poziv na skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Panel rasprava „Integrirani promet“ održava se dana 6. prosinca 2018. godine u 11 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb). Uz zanimljive prezentacije i primjere dobre prakse, saznajte što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

Europski tjedan održivog razvoja 2019.

Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već petu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. Prošlogodišnji ETOR imao je 6.035 registriranih događaja koji su se odvijali u 34 europske zemlje! ODRAZ-Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijative u Hrvatskoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER