Odabrane najbolje arhitektonske ideje uređenja ŠRC-a Korana

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonske podloge za izradu UPU „ŠRC Korana“ u Karlovcu

Poznati su rezultati natječaja za izradu urbanističko - arhitektonske podloge za izradu Urbanističkog plana uređenja ŠRC Korana koji je Grad Karlovac raspisao i proveo u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata (UHA).

Cilj natječaja bio je pronalaženje najboljeg urbanističko-arhitektonskog rješenja prostora ŠRC Korana i korištenje nagrađenih radova kao stručnih podloga za izradu Urbanističkog plana uređenja ŠRC Korana čija izrada je u pripremi. Natječaj je proveden od 2. lipnja do 28. kolovoza 2020., a pristiglo je ukupno jedanaest natječajnih radova.

Ocjenjivački sud ih je nagradio pet, a prvu nagradu osvojio je tim autora u sastavu: Bernarda Silov, Davor Silov, Kristina Rogić, Ksenija Radić Knežević i Petra Vlahek te suradnik Davor Plavšić. Izložba svih natječajnih radova i razgovor Ocjenjivačkog suda s natjecateljima bit će održan u ponedjeljak 28. rujna 2020. s početkom u 18 sati u  prostorima Aquatike - Slatkovodnog akvarija Karlovac na adresi Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1a.

Detalji provedenog urbanističko-arhitektonskog natječaja mogu se pogledati na stranicama Udruženja hrvatskih arhitekata.

Grad Karlovac / UHA / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Kada će Zagreb dobiti novi javni park u Jurkovićevoj ulici?

Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena.

Obnovu Zagreba treba provesti transparentno i pravedno poštujući struku

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predstavnike arhitekata, urbanista i povjesničara umjetnosti koji su ga upoznali sa svojim viđenjem obnove Zagreba nakon potresa i primjedbama na predloženi Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba i okolice.

ArchDaily objavljuje projekte nelegalnog natječaja za „Zagrebački Manhattan“

Društvo arhitekata Zagreba, Hrvatska komora arhitekata, Udruga hrvatskih urbanista, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu reagirali su na članak koji je 24.6.2019. objavljen na ArchDaily.com stranici o nelegalnom natječaju za Vidikovac na „Zagrebačkom Manhattanu“.

Reakcija struke na Nacrt GUP-a Zagreba

Nacrt izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba iz lipnja 2019. nije u skladu s demokratskim procedurama javne participacije te se protivi strukovno usvojenim i vrijednim načelima donošenja prostornih planova, stoji u otvorenom pismu upućenom Gradu Zagrebu koji potpisuju čelnici strukovnih udruženja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER