Požega dobila treću punionicu za električna vozila

Grad Požega je 2019. godine raspisao javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje punionice električnih vozila na svom području

Vlasnici električnih vozila u Požegi su ovog mjeseca dobili treću punionicu za svoje automobile. Investitor je tvrtka HEP, a punionica se nalazi na parkiralištu iza Gradske kuće, izvijestio je Grad Požega.

Za razliku od ostalih alternativnih goriva kao što su vodik, biogorivo i sl., infrastruktura za električna vozila zahtijeva znatno manja ulaganja i napore. Naime, električna energija je dostupna u svakom kućanstvu, na radnom mjestu, trgovačkom centru ili u centru grada. Na tom tragu, Grad Požega je u 2019. godini raspisao javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje punionice električnih vozila na svom području s ciljem unapređenja održivog razvoja, gospodarskog i turističkog razvoja grada. Grad Požega sufinancirao je izgradnju jedne punionice u iznosu od 30.000,00 kuna.

Korištenjem pametne infrastrukture, električna vozila se pune uglavnom tijekom nižih opterećenja mreže, u vrijeme kad je dostupno više energije iz obnovljivih izvora, te tako optimiziraju potrošnju energije.

Grad Požega / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

I punionice za električna vozila mogu biti ugodno mjesto za odmor

Arhitektonska tvrtka COBE sa sjedištem u Kopenhagenu nedavno je predstavila projekt možda najljepših i najodrživijih stanica za punjenje električnih vozila na svijetu. Ove ultra brze solarne stanice su u cijelosti izgrađene od reciklabilnih materijala, a njihova posebnost nije samo u tome što omogućuju punjenje vozila za 15 minuta, već vozačima također nude lijepo i ugodno mjesto za odmor i opuštanje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER