U Slavonskom Brodu puštena u pogon nova punionica za električne automobile

U Ulici J. J. Strossmayera puštena je u rad još jedna punionica za vozila na električni pogon

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je projekt izgradnje punionice s 40 % potrebnih sredstava, dok je Grad Slavonski Brod osigurao preostali iznos financijskih sredstava.

Grad Slavonski Brod je do sada postavio dvije punionice u Vukovarskoj ulici, a ovo je treća punionica koja je puštena u rad i stavljena na raspolaganje svim građanima koji koriste vozila na električnu energiju. Za izgradnju punionica za vozila na električnu energiju, Grad Slavonski Brod je u proračunu za 2021. godinu u tu svrhu predvidio 350.000,00 kuna, a postavljanjem i puštanjem u rad spomenute punionice u potpunosti je dovršena izgradnja parkirališta u Ulici J. J. Strossmayera. Osim novog parkirališta i punionice za električna vozila, Grad je česticu na zapadnoj strani parkirališta preuredio u park s hortikulturalnim uređenjem. Isto tako, u sklopu nove zgrade autobusnog kolodvora, Grad Slavonski Brod postavio je još jednu punionicu za vozila na električnu energiju.

Punionica za električna vozila u Ulici Josipa Jurja Strossmayera doprinijet će dodatnoj uštedi energije, smanjenju emisija stakleničkih plinova i ostalih štetnih tvari u gradu, a time i poboljšanje kvalitete života, izvijestili su iz Grada Slavonskog Broda.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Požega dobila treću punionicu za električna vozila

Vlasnici električnih vozila u Požegi su ovog mjeseca dobili treću punionicu za svoje automobile. Investitor je tvrtka HEP, a punionica se nalazi na parkiralištu iza Gradske kuće, izvijestio je Grad Požega.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER