Požeški Trg Svetog Trojstva ide u rekonstrukciju

Javni urbanističko–arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja rekonstrukcije glavnog požeškog trga

Grad Požega raspisao je 21. srpnja 2020. godine Javni urbanističko–arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja rekonstrukcije Trga Svetog Trojstva u Požegi koji provodi Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA).

Predmet natječaja je izrada idejnog urbanističko–arhitektonskog rješenja za rekonstrukciju Trga Svetog Trojstva u Požegi, dok mu je cilj dobivanje najkvalitetnijeg funkcionalnog, racionalnog, provedivog i održivog urbanističko-arhitektonskog rješenja kojim će se sagledati cjelovita rekonstrukcija prostora Trga i okolnog prostora, uskladiti današnje potrebe građana s povijesnom urbanističko arhitektonskom strukturom trga i krajolikom te omogućiti funkcionalan, kvalitetan i sadržajno kreativan boravak građana i gostiju u javnom gradskom prostoru.

Pravo sudjelovanja u svojstvu autora ima jedna ili više stručnih fizičkih osoba, a sposobnost natjecatelja je zadovoljena kada je barem jedan od autora natječajnog rada ovlašteni arhitekt i/ili ovlašteni arhitekt urbanist ili dipl.ing.arh. ili mag.ing.arch. Ostali autori mogu biti ovlašteni arhitekti, ovlašteni arhitekti urbanisti, dipl. ing. arh., mag. ing. arch. ili studenti arhitekture. Svaki od natjecatelja, pojedinac ili grupa, ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju samo s jednim radom.

Natjecatelji imaju pravo dostaviti pitanja vezana na program natječaja u periodu kraćem od jedne trećine ukupnog vremena za izradu natječajnog zadatka, odnosno do 17.8.2020. godine. Pisani odgovori bit će objavljeni u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH u Narodnim novinama (EOJN) i na www.uha.hr do 1. rujna 2020. godine.

Rok predaje natječajnih radova je 15.10.2020. godine do 16:00 h na adresi Provoditelja natječaja, Trg bana Josipa Jelačića 3/1, 10000 Zagreb, bez obzira na način dostave. Očekivani završetak rada Ocjenjivačkog suda je 15.11.2020. godine. Odabir natječajnih radova Ocjenjivački sud dostavlja Naručitelju.

Radovima koji su stručno izrađeni i odgovaraju uvjetima određenim ovom dokumentacijom za nadmetanje Ocjenjivački sud će dodijeliti nagrade kako slijedi: 1. nagrada – 66.000,00 kn, 2. nagrada – 41.250,00 kn, 3. nagrada – 24.750 kn, 4. nagrada – 19.800,00 kn, 5. nagrada – 13.200,00 kn.

Procijenjena vrijednost nabave – projektni natječaj i kasniji pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave, sastoji se od nagradnog fonda i vrijednosti ugovora o javnoj nabavi usluge izrade projektno – tehničke dokumentacije i iznosi ukupno 947.175,00 (bez PDV-a).

Više informacije o natječaju pogledajte na stranicama Udruge hrvatskih arhitekata.

Grad Požega / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Natječaj za kratku priču: Žedni grad - Voda u gradu

Goethe-Institut Kroatien otvara natječaj za kratku priču na temu grada čiji sadržaj dijeli naslov s projektom „Žedni grad“ („Die Stadt hat Durst“) te ima uvjet da se u priči spominje voda u gradu

Obnovu Zagreba treba provesti transparentno i pravedno poštujući struku

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predstavnike arhitekata, urbanista i povjesničara umjetnosti koji su ga upoznali sa svojim viđenjem obnove Zagreba nakon potresa i primjedbama na predloženi Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba i okolice.

ArchDaily objavljuje projekte nelegalnog natječaja za „Zagrebački Manhattan“

Društvo arhitekata Zagreba, Hrvatska komora arhitekata, Udruga hrvatskih urbanista, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu reagirali su na članak koji je 24.6.2019. objavljen na ArchDaily.com stranici o nelegalnom natječaju za Vidikovac na „Zagrebačkom Manhattanu“.

Reakcija struke na Nacrt GUP-a Zagreba

Nacrt izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba iz lipnja 2019. nije u skladu s demokratskim procedurama javne participacije te se protivi strukovno usvojenim i vrijednim načelima donošenja prostornih planova, stoji u otvorenom pismu upućenom Gradu Zagrebu koji potpisuju čelnici strukovnih udruženja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER