Zelena energetska zadruga i grad Križevci pozivaju na radionicu „Križevci 2030“

Planirajmo zajedno razvoj Križevaca u idućih 10 godina

Zelena energetska zadruga uz podršku Grada Križevaca organizira radionicu „Križevci 2030“ koja će se održati 4. srpnja 2020. s početkom u 10 sati u velikoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka.

Pozivaju se individualci i organizacije, savjetnici, mladi, umirovljenici, inovatori, poduzetnici te svi zainteresirani za pronalaženje niza rješenja za Križevce kao boljeg grada za svoje stanovnike i otpornijeg na bilo kakve neplanirane događaje na svom putu prema energetskoj neovisnosti i klimatskoj otpornosti.

Imate li ideju na kojim područjima i kakvim projektima bi se trebalo raditi kako bi grad postao energetski neovisan i otporan na klimatske promjene? Građani su ti koji iz prve ruke mogu imati rješenje za razne probleme koje donosi život u gradu i oko grada. Podijelimo međusobno ideje i radimo i djelujemo na njihovom ostvarenju, pozivaju iz Zelene energetske zadruge.

I Križevci mogu postati jedan od vodećih gradova u klimatskoj i energetskoj tranziciji i to tako da se svi udruže i surađuju prema ciljevima koji su potrebni za takav grad: primjenom neistraženih metoda upravljanja i odlučivanja o gradu, uvođenjem novih tehnologija, istraživanjem novih načina komunikacije, prihvaćanjem kreativnih ideja i transparentnog prenošenja informacija o financiranju i izvedbi svih aktivnosti.

Prilagodba gradova klimatskim promjenama i urbano-ruralnoj transformaciji zahtijeva inkluzivan pristup kroz koji građani sukreiraju budućnost razvoja svog grada. Kako bi se grad mogao razvijati u smjeru koji zadovoljava potrebe građana u idućih 10 godina, Zelena energetska zadruga  uz podršku Grada Križevaca organizira radionicu „Križevci 2030“, kako bi zajedno planirali razvoj Križevaca u idućih 10 godina.

Budući da je broj sudionika ograničen, obvezne su prijave i to putem ove poveznice. Ovo je prva od niza radionica kojima je cilj izraditi transformacijski plan aktivnosti grada. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a za sve sudionike osigurani su ručak, kava i osvježavajuća pića.

Radionica se organizira u okviru projekta u kojem sudjeluje i Grad Križevci, a to je projekt Gradovi budućnosti jugoistočne Europe, zajedno s još četiri velika grada iz regije – Maribor, Sarajevo, Skopje i Niš, uz podršku najveće europske Zajednice inovacija za klimu Europskog instituta za inovacije i tehnologiju EIT Climate-KIC.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zelena Koprivnica: Puštena u rad nova solarna elektrana vrijedna 750 tisuća kuna

Bicko, Busko, električna i hibridna vozila gradske uprave, komunalna vozila, pametne klupe, Reciklažno dvorište Herešin, Kompostana Herešin, eko vrtovi i najnoviji projekt sunčane fotonaponske elektrane na Gradskim bazenima Cerine, dio su inicijative „Zelena Koprivnica“ koji se u Koprivnici provodi  već duži niz godina.

U Križevcima održan izazov „Danas za sutra“

Tijekom srijede i četvrtka održan je izazov Danas za sutra, digitalni događaj usmjeren prema građanima Križevaca, u kojem su sudionici pokušali riješiti izazov koji je glasio: Kako će izgledati grad Križevci nakon krize koronavirusa, spreman da se suoči sa svakom budućom krizom, osobito onom klimatskim? Za izazov je stiglo gotovo 30 prijava, koje su razvrstane u četiri tematska tima.

U Križevcima osnovana prva energetska zadruga građana

Križevački KLIK nova je lokalna energetska zadruga i prva energetska zadruga građana u Križevcima. KLIK više od zadruge, to je i Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu te glavni pokretač i pomagač promjena u gradu koje vode prema viziji našeg grada kao najboljeg mjesta za život.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER