Radionica urbanog vrtlarenja

Ove subote u Pogonu Jedinstvo na Trnjanskom nasipu od 16-18 sati

Interkulturni urbani vrt u povišenim drvenim gredicama već je u svojoj petoj sezoni, a ovaj put s radionice, koju organizira Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, osim znanja kući možete ponijeti i pravo posađeno povrće!

Radionica će vam pokazati kako se vrtlariti može i u gradskim uvjetima, na lošem zemljištu ili čak bez zemljišta te će vas upoznati sa sustavom sadnje i održavanjem vrta u povišenim gredicama te posudama koje se mogu držati na prozoru ili na balkonu. Također, na radionici će se sijati i posaditi razno sezonsko povrće i začinsko bilje.

Ova radionica je naročito namijenjena početnicima, ali je otvorena za sve, a prikladna je i za osobe s teškoćama pri saginjanju. Sudjelovanje je besplatno, no prijava je obavezna, a broj sudionika ograničen sukladno epidemiološkim mjerama.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem obrasca koji se nalazi ovdje.

Sa sobom je potrebno ponijeti par posuda u kojima biljke želite odnijeti doma. To mogu biti razne teglice za cvijeće koje više ne koristite, kantice od hrane, čak i prazan tetrapak (preporučena minimalna zapremina od 1l). Na radionici će se raspolagati s dovoljno posuda i materijala za sve sudionike/ce, ali ne zaboravite na potrebu smanjenja stvaranja plastičnog otpada pa se preporučuje ponovna upotreba. Ako ih imate, možete ponijeti vlastite vrtne rukavice i malu ručnu lopaticu, kao i povrtne presadnice za razmjenu.

Radionica se održava u subotu, 30. svibnja u Pogonu Jedinstvo (Trnjanski nasip bb) od 16-18 sati, a više infomacija pronađite ovdje.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Na krovu paviljona pariškog sajma otvorena najveća urbana farma u Europi

Jagode, rajčice, krastavci, salate, aromatično bilje… sve se to od ovog proljeća uzgaja u srcu Pariza, na krovu novog paviljona 6 pariškog sajma Parc des Expositions. Udruga „Nature Urbaine“ („Urbana priroda“) odlučila je Parižanke i Parižane poticati na konzumaciju lokalno uzgojenog kvalitetnog voća i povrća, bez korištenja pesticida i štetnog utjecaja na okoliš.

U Beču izgrađen najveći urban gardening stambeni kompleks u Europi

U 23. bečkom okrugu Liesing prije nekoliko dana proslavljeno je useljenje 1.100 novih stanova. Novi stambeni kompleks nastao je na površini od osam hektara, a ukupni troškovi izgradnje iznosili su oko 142 milijuna eura. Grad Beč je ovaj projekt sufinancirao s 43 milijuna eura.

Sigurnost nemotoriziranog prometa važna je tema u planiranju održive mobilnosti

Udruge ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i Sindikat biciklista te Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirali su stručni skup pod nazivom „Sigurnost nemotoriziranog prometa i planiranje održive mobilnosti“ na kojem su govorili planeri i donositelji odluka, kao i sami korisnici prometne infrastrukture.

Edukativna radionica o održivoj mobilnosti

Studenti i mladi stručnjaci pozivaju se na on-line edukativnu radionicu o održivoj mobilnosti koja će se održati u četvrtak, 28. svibnja od 11-14 sati i to putem ZOOM aplikacije

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER