LIFE Info Webinar

Želite li doznati više o novitetima ovogodišnjeg LIFE natječaja 2020?

Dana 3. lipnja održat će se Info Webinar za sve potencijalne prijavitelje i one koji na ovogodišnjem natječaju prijavljuju projektni prijedlog iz prioritetnog područja Prilagodba na klimatske promjene.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE Europske unije, u suradnji s Izvršnom agencijom za malo i srednje poduzetništvo - EASME te Monitoring tijelom za LIFE projekte i pružanje informacija o LIFE programu – NEEMO, organizira LIFE Info Webinar koji će se održati dana 3. lipnja 2020. godine, od 10 do 12 sati.

Cilj LIFE Info Webinara je predstaviti noviteti ovogodišnjeg LIFE natječaja 2020.

Registracija za sudjelovanje na LIFE Info Webinaru moguća je putem sljedeće poveznice, a u slučaju eventualnih poteškoća pri registraciji za pomoć se možete obratiti na mail adresu: LIFEinfoday@gopacom.eu i to na engleskom jeziku.

LIFE natječaj za projektne prijedloge za 2020. godinu objavljen je dana 1. travnja 2020., a na stranicama Europske komisije možete pronaći sve potrebne dokumente i rokove prijava projektnih prijedloga.

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime, a njegov cilj je doprinijeti uspješnoj implementaciji i razvoju EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime. Programom LIFE Europska unija želi doprinijeti zaštiti i poboljšanju kvalitete okoliša i smanjiti utjecaj klimatskih promjena financiranjem inovativnih projekata koji doprinose prelasku na niskougljično i kružno gospodarstvo, učinkovito korištenje resursa te zaustavljanju i smanjenju gubitka bioraznolikosti  i očuvanju ekosustava.
 
Nacrt dnevnog reda LIFE Info Webinara možete preuzeti ovdje.

VEZANE VIJESTI

Rotterdam je dobio najveći zeleni krov u Nizozemskoj

Od svibnja 2020. Rotterdam je službeno postao dom najvećeg, ali i najdužeg zelenog krova u Nizozemskoj. Drugi najveći grad ove ekološki vrlo osvještene zemlje dosad je realizirao cijeli niz ambicioznih projekata zaštite okoliša kako bi već do 2025. godine pokušao postati klimatski otporan grad.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER