Riječki „Novi put“: inovativni projekt socijalnog uključivanja beskućnika

Projekt je vrijedan gotovo 1,5 mil. kuna

Cilj dvogodišnjeg projekta „Novi put“ je kvalitetnije uključivanje beskućnika u život zajednice i promjena njihovog socijalnog statusa.

Novi riječki program socijalnog uključivanja beskućnika pod nazivom „Novi put“ danas su predstavili Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Pjer Orlić iz prihvatilišta „Ruže sv. Franje“, Dejan Travica iz prihvatilišta „Oaza“, Karlo Balenović, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Rijeka i Maja Pudić, voditeljica projekta te voditeljica Službe za socijalnu skrb u Gradu Rijeci.

Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke nositelj je i prijavitelj projekta „Novi put“ na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - Faza I. Ukupna sredstva za projekt vrijedan 1.483.984,74 kune u potpunosti su osigurana iz EU Fonda, a provodit će se 24 mjeseca.

Partneri na projektu su dva prihvatilišta koja djeluju na području grada Rijeke – prihvatilište za beskućnike Udruge „Oaza“ i prihvatilište Franjevačkog svjetovnog reda Trsat „Ruže sv. Franje“ te Centar za socijalnu skrb Rijeka.

Navedena prihvatilišta godišnje zbrinjavaju oko stotinu različitih korisnika. Grad Rijeka također provodi Odluku o davanju nužnih smještaja na korištenje što podrazumijeva korištenje stambenih jedinica na tri lokacije, a korisnicima je na raspolaganju 180 stambenih jedinica za oko 400 osoba.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER