Lisice na pariškom groblju uživaju u posljednjim satima karantene

Novi stanovnici poznatog pariškog groblja Père-Lachaise osvojili su srca mnogih Parižanki i Parižana

Najnovije snimke pokazuju kako par lisica i njihova četiri mladunca i dalje uživaju u sigurnosti koju im je pružilo poznato pariško groblje Père-Lachaise.

Ova preslatka obitelj lisica nastanila se tijekom karantene na pariškom groblju Père-Lachaise, a vijest o tome brzo se proširila medijima zahvaljujući fotografijama koje je krajem travnja snimio kustos groblja Benoît Gallot. Slatki mladunci i njihovi roditelji ponovno su snimljeni početkom svibnja, a video je u nedjelju objavio pariški dnevnik Le Parisien.

Nakon objave vijesti o nesvakidašnjoj prisutnosti lisica u srcu 20. pariškog arondismana, gradska uprava je priopćila kako ih po završetku karantene planira uhvatiti i premjestiti na Mali pojas ili u šumu Bois de Vincennes – lokacije koje su za njihovu sigurnost ipak daleko pogodnije. No, donijeta je konačna odluka da će lisice ipak ostati na groblju gdje će i dalje moći uživati u njegovom prostranstvu i zelenilu koje se proteže na površini od 45 hektara.

  • Mlade lisice s pariškog groblja Père-Lachaise / Foto © Benoît Gallot

Lisice će možda malo uznemiriti posjetitelje koji će za sada na groblju moći boraviti samo tijekom pogreba i to u ograničenom broju.

S.F. / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Lisice očito ne mogu odoljeti šarmu francuske metropole

Nakon što je krajem siječnja lisica Fox Trot iz pariške zračne luke Orly postala prava zvijezda društvenih mreža, početkom ovog tjedna viđena je još jedna i to usred pariške četvrti Balard. Neobičan, ali ne i tako rijedak susret koji se može doživjeti na pojedinim lokacijama francuske metropole ovaj put imao je novinar televizije BFMTV.

Na pariškom groblju Père-Lachaise nastanila se obitelj lisica

Par lisica i njihova četiri mladunca snimljeni su u srcu pariškog groblja Père-Lachaise. Iako su lisice već primijećene na drugim lokacijama francuskog glavnog grada, ovo je njihovo prvo pojavljivanje na jednom od najpoznatijih i najljepših groblja svijeta.

Pariz izlazi iz karantene i brine o zaštiti zdravlja svojih građana

Sljedećeg tjedna u Parizu počinje distribucija besplatnih zaštitnih maski, a gotovo 1.500 pariških autobusnih stanica i svi javni WC-i već će od ponedjeljka biti opremljeni dozatorima za dezinfekciju ruku. Podjela maski i postavljanje dozatora s hidroalkoholnom otopinom provodit će se do kraja lipnja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER