Održana 4. sjednica Upravnog odbora projekta "Mala barka 2“

Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana

Održana je 4. sjednica Upravnog odbora projekta "Mala barka 2 - Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana" koji se realizira u prekograničnom Programu suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020.

Na održanoj sjednici su uz vodećeg partnera Primorsko-goransku županiju, prisustvovali svi projektni partneri: TZ Kvarnera, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Udruga i Ekomuzej Kuća o batani, Općina Izola, TZ Izola, Općina Piran i Pomorski muzej Sergej Mašera Piran.

Projektni partneri su ukratko prošli kroz tekuće projektne aktivnosti koje se uspješno provode.  Sjednici su se nakon pregleda aktivnosti priključili i predstavnici mreže centara izvrsnosti, kao tijela koje je oformljeno s ciljem razvijanja i promoviranja turističkog proizvoda Mala barka, kao i Izrađivači Smjernica razvoja održivog turizma, Master plana razvoja pomorskog turizma i Akcijskih planova projektnih destinacija.

Navedenim dokumentima  će se definirati na koji način i kojim mjerama svaku destinaciju (Rijeka, Mošćenička Draga, Nerezine, Krk, Rovinj, Izola i Piran) uključiti u zajednički kulturno-turistički proizvod, a s obzirom na to da je jedan od osnovnih ciljeva Projekta postaviti osnovu razvoja održivog turizma na području sjevernog Jadrana na temu pomorske baštine.

​www.pgz.hr / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Rijeci zasvijetlio prvi „ženski“ semafor!

Rijeka je postala prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio „ženske semafore“, čime je još jednom potvrdio reputaciju otvorenog grada spremnog za inovacije i otvorenog za različitost, javlja portal Moja Rijeka.

Radionica izrade meteorološke stranice u susjedstvu Praputnjak EPK

U sklopu Dnevnog boravka susjedstva Praputnjak, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, udruga Praputnjak - kulturni krajolik u petak, 6. ožujka 2020.g. od 17 sati u Područnoj školi Praputnjak (Praputnjak 101, Praputnjak) organizira radionicu izrade meteorološke stanice.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER