Koprivnica u bojama i mirisima proljeća

Povratak u normalnu svakodnevicu ljepši je uz uređene zelene površine

Zaposlenike sektora zelenih površina GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica ni stroge mjere suzbijanja pandemije koronavirusa nisu sprječile u sadnji cvijeća i novog drveća te uređenju javnih zelenih površina.

Koprivnički Komunalac ovog je proljeća unatoč pandemiji marljivo radio kako bi uređenjem javnih zelenih površina svojim sugrađankama i sugrađanima uljepšao svakodnevicu. Na više koprivničkih lokacija procvjetali su tulipani, maćuhice i drugo sezonsko cvijeće, a orezano je i formirano ukrasno grmlje i drveće. Osim toga, u Koprivnici su posađena 93 nova stabla, od toga 29 u Gradskom parku, kao i 30 sadnica ukrasnog grmlja.

Nakon što je krajem travnja posađeno i postavljeno cvijeće na prozorima koprivničke gradske vijećnice te kod tržnice, danas je na red došla i Ulica Đure Estera u kojoj su na stupovima javne rasvjete postavljene viseće tegle s cvijećem i biljkama. Pri sadnji se posebno pazilo na odabir vrsta koje su otporne na vrućinu i svjetlost jer će se tijekom cijele godine nalaziti na mjestima koja su izložena cjelodnevnom suncu. Posađene su crvene, bijele i ružičaste pelargonije, tamjan i smilje.

Cvijeće buja i u žardinjerama koje krase okoliš Osnovne škole Braća Radić, pa će učenici, kada se vrate na nastavu, moći boraviti u rascvjetanom školskom dvorištu.

Nažalost, zbog zabrane okupljanja i zadržavanja na javnim mjestima većina građana nije mogla uživati u zelenilu drveća i ljepoti proljetnog cvijeća, no sada će s popuštanjem mjera sprječavanja pandemije povratak u normalnu svakodnevicu biti znatno ugodniji i mirisniji.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Sombor dobio prvi Park božićnih drvaca

Božićna drvca koja su tijekom proteklih blagdana krasila somborske domove odnedavno svoj život mogu nastaviti u Parku božićnih drvaca koji je uređen u blizini Rokovačke šumice, javlja portal Energetski portal.

Jedan Osječanin je pokrenuo promjenu!

Zahvaljujući entuzijazmu Osječanina Alena Šterna Grad Osijek će posaditi stabla duž nove biciklističke staze, javlja portal Osijek031.com.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER