Posađena prva mlada stabla na novom Zrinskom trgu u Koprivnici

Pri izvođenju radova obnove trga mislilo se i na priključke za navodnjavanje drveća i zelenih površina

Osim postojećih stabala koja su zaštićena tijekom rekonstrukcije Zrinskog trga, novouređeni javni prostor krasit će i nova stabla koja će dodatno zazeleniti novo gradsko središte.

Jučer je na novouređenom Zrinskom trgu počela sadnja stabala i ostalog zelenila, izvijestili su iz tvrtke GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica. Ispred gradske vijećnice prema tržnici posađena su četiri stabla javora, a počela je i sadnja na zelenim površinama na trgu od strane Florijanskog trga.

© GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica

Tako će novi trg krasiti više komada crvenolisnih japanskih javora, kuglasti javori - vrsta koja već godinama raste na Trgu bana Jelačića, a sade se i kuglaste plave i zelene smreke. Dodatno će se kombinacijom ukrasnih trava popuniti sve zelene površine na Zrinskom trgu čime će se građanima Koprivnice pružiti potpuno novi doživljaj glavnog gradskog trga.

© GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica

U koprivničkom Komunalcu navode i kako sve površine namijenjene biljkama već imaju izvedene priključke za navodnjavanje. Kako su mlada stabla do godinu dana nakon sadnje izložena vodenom stresu, time će se omogućiti njihovo lako održavanje i zalijevanje, što je posebno važno tijekom sve toplijih ljetnih mjeseci.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Bečanima ovaj trg nije dovoljno zelen pa će ga u potpunosti redizajnirati

Zelena ofenziva austrijskog glavnog grada nastavlja se punom parom! Na red je došao trg Christian-Broda-Platz u šestom bečkom okrugu Mariahilf na kojem će se posaditi 25 novih stabala, a uklanjanjem asfalta s površine veće od 1 300 m² dobit će se prostor za još više hlada, svježine i zelenila.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER