Zagreb: Obavijest o zbrinjavanju građevinskog otpada

Informacije se mogu dobiti na broju 072 500 400 (0-24h)

Poziv prijevoznicima za besplatno i pravilno zbrinjavanje građevinskog otpada

Prema priopćenju Zagrebačkog holdinga d.o.o. podružnice Čistoća, građani s područja grada Zagreba, a posebice prijevoznici, pozivaju se da građevinski otpad dovoze i odlažu besplatno na adresi Tišinska ulica 28 (Jakuševec, iza sajma automobila prva ulica desno - nasuprot Čistoće), unutar radne jedinice Recikliranje građevinskog otpada (RGO) Zagrebačkih cesta, sve dok traje čišćenje grada od posljedica potresa.

Zaprima se otpad max. dimenzije 50x50x50cm te isključivo neopasni građevinski otpad prema ključnim brojevima:

  • 17 01 01 beton, 
  • 17 01 02 opeka,
  • 17 01 03 crijep/pločice i keramika,
  • 17 01 07 mješavina betona, opeke, crijepa/pločica i keramike (šuta).

Sve druge vrste otpada (npr. dimnjaci, stakla, prozori, drvo, azbestne pokrovne ploče, šindra, izolacijski materijali itd.) se ne preuzimaju.

Radno vrijeme jedinice Recikliranje građevinskog otpada (RGO) je od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati, a za dovoz je potrebno ispuniti prateći list za otpad koji se može preuzeti ovdje.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broju 072 500 400.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Hoćemo li uskoro usisavati plastični otpad iz oceana?

Možda zvuči krajnje neobično i gotovo nemoguće, ali američka neprofitna organizacija Clear Blue Sea sagradila je poluautonomni robot katamaran s kojim iz oceana namjerava usisati što više otpada. Priču o tome objavio je Washington Post.

Upute o odlaganju otpada za osobe u samoizolaciji

Zagrebački holding je građankama i građanima Zagreba uputio apel za pridržavanje termina odvoza otpada i povećanu svjesnost tijekom trenutne epidemiološke situacije, kao i upozorenje o načinu postupanja s otpadom osoba u samoizolaciji.

Zagreb: Prosvjed protiv poskupljenja i kaosa sa smećem

Ako ne želite plaćati drastično veće mjesečne račune za otpad, koje gradonačelnik Bandić želi nametnuti i ogorčeni ste višegodišnjim nefunkcionalnim sustavom gospodarenja otpadom koji svakodnevno rezultira smećem po ulicama, požarima i namještanjem poslova, dođite na prosvjed.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER