M.A.DI. modularna kuća spremna za stanovanje u jednom danu

Kuć(ic)e prema dizajnu talijanskog arhitekta Renata Vidala

M.A.DI. je talijanska tvrtka koja u suradnji s tvrtkom Arealegno proizvodi modularne kuć(ic)e prema dizajnu cijenjenog talijanskog arhitekta Renata Vidala. Ove se kuće koriste za privremeno stanovanje na bilo kojoj površini s čvrstim tlom ili za trajnije stanovanje u stambenoj zoni. U ponudi je više modela različitih dimenzija, opreme i materijala, pa je time prilagodljiva stambenim potrebama i financijskim mogućnostima kupaca.

M.A.DI. kućama nije potreban temelj betonske konstrukcije, već samo čvrsto tlo, a može se instalirati u jednom danu i to za cijelih 6-7 sati. Njihov oblik i materijali izrade čine ih otpornim i sigurnim u slučaju potresa. Pogodne su za trajnije stanovanje, ili ih se može koristiti za privremeno stanovanje i gradnju smještaja u hitnim slučajevima kao što je zbrinjavanje stanovništa u slučaju potresa i poplava.

Budući da se M.A.DI. kuće postavljaju bez potreba za izgradnjom betonskih temelja, to znači da se kuća po svršetku potrebe za stanovanjem može vrlo lako sklopiti i prebaciti na drugu lokaciju ili uskladištiti do potrebe za ponovnim korištenjem.

M.A.DI. kuća je ekološki prihvatljiva, kako zbog materijala izrade, tako i zbog opremljenosti solarnim panelima, LED rasvjetom i sustavom prikupljanja kišnice. Osnovni modul M.A.DI. kuće pripada energetskom B razredu, no nadogradnjom dodatnih solarnih panela i drugih obnovljivih izvora energije, kuća prilično jednostavno može postati energetski neovisna i podignuta u A razred.

U ponudi je ukupno pet različitih veličina i izvedbi M.A.DI. kuća, a razlikuju se osnovnom ili luksuznijom opremljnošću i površinama od 27, 46, 56, 70 ili 84 četvornih metara. Osnovni model kuće stoji 28.000,00 eura te uključuje stubište na kat, opremljenu kuhinju i kupaonicu. Isporuka slijedi u roku od 60 dana od prihvaćanja konačnog nacrta kuće, a navedena cijena uključuje i njenu instalaciju, no samo ako je podižete na udaljenosti do 200 km od sjedišta proizvođača.

Zbog utjecaja klimatskih promjena, planinski dijelovi Hrvatske postaju sve ugodniji i poželjniji za život, a ove modularne kućice su kao stvorene za održivi život u Gorskom kotaru ili Lici.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Kako će izgledati domovi budućnosti?

Portali Curbed i The Verge od prošle godine zajedno produciraju seriju videa pod nazivom „Dom budućnosti“ istražujući najinventivnije kuće na svijetu, poput vertikalnih šuma i malih kuća visoke tehnologije. No ove godine odlučili su se samostalno izgraditi vlastiti dom budućnosti te pomaknuti granice suvremenog dizajna i tehnologije.

Amfibijska kuća – dom otporan i na poplave

Prema tvrdnjama dizajnera, modularna mini kuća Petit Place je u potpunosti održiva te može biti djelomično ili u potpunosti neovisna od energetske mreže. Osim što omogućuje potpuni doživljaj prostora na kojem se postavlja, njezin dizajn bitno određuju zdravlje i udobnost.

Heineken Hrvatska uvodi LED rasvjetu u Karlovačku pivovaru

Nakon niza zelenih investicija – gradnje zelenog skladišta, postavljanja solarnih panela te unaprjeđenja procesa punjenja piva, Heineken Hrvatska zamijenit će halogenu rasvjetu u svojoj pivovari u Karlovcu učinkovitijom LED rasvjetom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER