Rijeka: Osiguran prihvat djece u vrtiće i osnovne škole

Mjere Grada Rijeke protiv širenja koronavirusa

Dječji vrtići i osnovne škole Grada Rijeke će tijekom dvotjedne obustave odgojno – obrazovnih procesa u svojim ustanovama, organizirati prihvat djece koja nemaju alternativne mogućnosti zbrinjavanja.

Temeljem današnje Odluke Vlade RH i da se od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, tijekom naredna dva tjedna, obustavi nastava u vrtićima, školama i fakultetima na području cijele Hrvatske, a zbog sprječavanja širenja zaraze korona virusa, Grad Rijeka, odnosno Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke, obavještavaju sve roditelje koji nemaju nikakve mogućnost alternativnog zbrinjavanja djece, kako će djeca biti prihvaćena i zbrinuta  u vrtiće i škole kojima je osnivač Grad Rijeka.

Također, preporuka je roditeljima da tu mogućnost koriste u što manjoj mjeri kako bi se rizik eventualnog prijenosa virusa smanjio na najmanju moguću mjeru, odnosno, kako bi preventivna mjera koju je donijela Vlada RH imala maksimalan mogući pozitivan učinak.

Odlukom Vlade RH o obustavi odgojno – obrazovnih procesa u vrtićima i školama odgađaju se i sve aktivnosti, odnosno projekti i programi koji se provode u sklopu nastave, a u što spada i program „Rijeka pliva“ koja je trebala započeti u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Sukladno Odluci, u sportskim objektima koji su u vlasništvu ili njima upravlja TD Rijeka Sport, na području grada Rijeke obustavljaju se treninzi sportaša mlađih uzrasnih kategorija, na koje se odnose navedene upute Stožera. Također, iz istog razloga, zatvara se i Dom mladih Rijeka.

>>> Koronavirus: mjere zaštite i korisne informacija <<<

  • Grad Rijeka / Ekovjesnik

 

 

 

Pozivamo vas da za aktualne te vjerodostojne i potvrđene informacije o korona virusu redovito posjećujete sljedeće stranice: 

VEZANE VIJESTI

Online rasprava „Zaštita okoliša i klimatske promjene“

O nizu izazova u zaštiti okoliša i prava na zdrav život u Hrvatskoj govore sve brojnije pritužbe koje Uredu pučke pravobraniteljice šalju građani/ke i okolišne udruge, a najčešće se odnose na održivo gospodarenje otpadom ili unapređenje zaštite voda, zraka i tla.

Grad Rijeka oslobađa roditelje plaćanja vrtića, produženog i cjelodnevnog boravka u osnovnim školama

Odlukom gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, zbog obustave rada vrtića i nastave u osnovnim školama, od 16. ožujka 2020. godine, Grad Rijeka roditelje/staratelje oslobađa od plaćanja cijene usluge u svojim vrtićima te produženog i cjelodnevnog boravka u osnovnim školama za djecu koja ne pohađaju ove programe, odnosno, plaćat će samo one dane u kojima djeca koriste uslugu.

Mjere Grada Rijeke protiv širenja koronavirusa

Do 14. travnja odgađaju se sve manifestacije u organizaciji Grada Rijeke, ustanova u kulturi Grada Rijeke i Doma mladih, kao i program Europske prijestolnice kulture, a sportska događanja odvijat će se bez publike. Datum 14. travnja vezan je uz prijedlog Stožera civilne zaštite PGŽ kojim je od Stožera civilne zaštite RH zatraženo da se od 16. ožujka do 14. travnja obustavi rad dječjih vrtića, škola i fakulteta u Primorsko-goranskoj županiji. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER