Ista prava želim: Online peticija za ukidanje naplate prijelaza na Krčkom mostu

Peticiju je u trenutku objave ovog članka potpisalo 11.583 osoba

Marko Boras Mandić, predsjednik Unije Kvarnera, pokrenuo je inicijativu „Ista prava želim” s ciljem ukidanja naplate prijelaza preko Krčkog mosta.

Online peticiju naziva „Ista prava želim - ukidanje naplate na Krčkom mostu“ dosad je potpisalo preko 11.500 osoba, a prati je i Facebook stranica Ista prava želim na kojoj je objavljen cilj inicijative te poziv na potpisivanje peticije.

„Dragi svi, došlo je vrijeme da se zajedno okupimo u „Inicijativu za ukidanje naplate na Krčkom mostu - Ista prava želim!“ i da se konačno izborimo za istu razinu prava koju imaju svi ostali građani diljem Republike Hrvatske.

Unija Kvarnera i ja osobno pokrenuli smo inicijativu 2017. godine koju su podržale sve političke stranke u Primorsko-goranskoj županiji te kojoj su se pridružili brojni građani, bajkeri, ugostitelji... svi.

Sada je došlo vrijeme da još jednom snažno i zajednički uputimo zahtjev prema nadležnim tijelima i da se zajedno izborimo za ukidanje protuustavne i diskriminirajuće naplate mostarine na Krčkom mostu.

Pozivam Primorce, Riječane, Bodule, otočane, ugostitelje, goste iz Zagreba, Varaždina, Slavonije, Karlovca, prijatelje Slovence, Gorane, turističke djelatnike, iznajmljivače, bajkere, izletnike, i sve ostale da lajkaju i sheraju ovu objavu te tako potpišu peticiju za UKIDANJE NAPLATE MOSTARINE NA KRČKOM MOSTU.

ISTA PRAVA ŽELIM!

Hvala svima na iskazanoj podršci do sada i ajmo to zajedničkim snagama odraditi do kraja“, stoji u objavi na Facebooku koju potpisuje Marko Boras Mandić.

>>> Ista prava želim - ukidanje naplate na Krčkom mostu“

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Jednokratna plastika i pandemija koronavirusa

Smanjenje upotrebe jednokratne plastike tijekom krize koronavirusa nužno je shvatiti kao izraz solidarnosti s našim sugrađanima i sugrađankama; i prema radništvu u proizvodnim pogonima i prema radništvu u poduzećima za gospodarenje otpadom, čiji su radni uvjeti i radnička prava ugroženi u situaciji povećanja priljeva otpada od jednokratne plastike koji može biti zarazan.

U Rijeci zasvijetlio prvi „ženski“ semafor!

Rijeka je postala prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio „ženske semafore“, čime je još jednom potvrdio reputaciju otvorenog grada spremnog za inovacije i otvorenog za različitost, javlja portal Moja Rijeka.

Novi i značajni projekti i financijski iskoraci Grada Karlovca u 2018. godini

U 2018. godini Grad Karlovac poticat će razvoj poljoprivrede s više novca, odnosno  s  1,7 milijuna kuna umjesto ovogodišnjih 1.6 milijuna kuna. Više će biti i za poticanje malog i srednjeg poduzetništva i to 1,54 milijuna kuna što je značajan skok u odnosu na ovogodišnjih 1,1 milijun kuna, a takav je plan i za poticanje razvoja turizma sa 1,16 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnjih uloženih 1,23 milijuna kuna, javljaju iz Grada Karlovca.

Zaštitita prava potrošača u digitalnom svijetu

Europski parlament želi zaštititi prava potrošača u digitalnom svijetu: ukidanje naknada za roaming i inicijativa WIFI4EU primjeri su najnovijih uspjeha. No, pred nama su i dalje izazovi poput skupih međugradskih poziva, elektroničke privatnosti i prenosivosti internetskog sadržaja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER