Gradonačelnica Rima Virginia Raggi dolazi u Rijeku

Delegacija Grada Rima posjećuje Rijeku

U ponedjeljak, 17. veljače u 12.00 sati, u Salonu Grada Rijeke održat će se prijem za delegaciju Grada Rima na čelu s rimskom gradonačelnicom Virginom Raggi.

Delegaciju Grada Rima i gradonačelnicu Virginiju Raggi primit će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

Delegaciju Grada Rima čine Veronica Mammì, pročelnica za školstvo, Giuliano Pacetti, gradski vijećnik, Annalisa Bernabei, gradska vijećnica, Teodoro Fulgione, glasnogovornik, Furio Radin, dopredsjednik Hrvatskog Sabora i saborski zastupnik za talijansku manjinu, Davide Bradanini, generalni konzul Italije u Rijeci i Ileana Jančić, pomoćnica konzula.

Delegacija Grada Rima posjećuje Rijeku u sklopu projektu „Il confine orientale italiano: una drammatica storia europea” – Viaggio in Venezia Giulia, Istria, Fiume / Istočna granica Italije: dramatična europska povijest” - Venezia Giulia, Istra i Rijeka, koji Grad Rim posljednjih desetak godina tradicionalno organizira za rimske srednjoškolce.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Stroge mjere borbe protiv koronavirusa smanjile onečišćenje zraka

Podaci Europske agencije za okoliš (European Environment Agency - EEA) potvrđuju velika smanjenja koncentracija onečišćujućih tvari u zraku - posebno koncentracije dušikovog dioksida (NO2) i to uglavnom zbog smanjenog prometa i drugih aktivnosti. To posebno vrijedi za velike europske gradove čije je stanovništvo u karantenama i pod raznim mjerama ograničenja kretanja. EEA podatake prikuplja svakog sata, na oko tri tisuće mjernih postaja širom europskih zemalja.

Ulice Vječnog grada pune smeća, strahuje se od širenja zaraze

Nakon požara na odlagalištima, Rim se guši u tonama smeća na gradskim ulicama. Ovo nije prva, a vjerojatno ni posljednja kriza otpada u Vječnom gradu, no ovog je ljeta dosegla tako visoku razinu da je rimski zbor liječnika izdao upozorenje, a tužitelj pokrenuo istragu.

Rijeka: U nedjelju nikad veća Međunarodna karnevalska povorka

Program karnevalske povorke pratit će voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž trase, ali i nikad veći broj akreditiranih novinara iz Hrvatske i Europe te mnoštvo organiziranih turističkih grupa iz cijelog svijeta koje u Rijeku dolaze pogledati što to ovdašnje maškare imaju za pokazati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER