Gradonačelnica Rima Virginia Raggi dolazi u Rijeku

Delegacija Grada Rima posjećuje Rijeku

U ponedjeljak, 17. veljače u 12.00 sati, u Salonu Grada Rijeke održat će se prijem za delegaciju Grada Rima na čelu s rimskom gradonačelnicom Virginom Raggi.

Delegaciju Grada Rima i gradonačelnicu Virginiju Raggi primit će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

Delegaciju Grada Rima čine Veronica Mammì, pročelnica za školstvo, Giuliano Pacetti, gradski vijećnik, Annalisa Bernabei, gradska vijećnica, Teodoro Fulgione, glasnogovornik, Furio Radin, dopredsjednik Hrvatskog Sabora i saborski zastupnik za talijansku manjinu, Davide Bradanini, generalni konzul Italije u Rijeci i Ileana Jančić, pomoćnica konzula.

Delegacija Grada Rima posjećuje Rijeku u sklopu projektu „Il confine orientale italiano: una drammatica storia europea” – Viaggio in Venezia Giulia, Istria, Fiume / Istočna granica Italije: dramatična europska povijest” - Venezia Giulia, Istra i Rijeka, koji Grad Rim posljednjih desetak godina tradicionalno organizira za rimske srednjoškolce.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Rijeka: U nedjelju nikad veća Međunarodna karnevalska povorka

Program karnevalske povorke pratit će voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž trase, ali i nikad veći broj akreditiranih novinara iz Hrvatske i Europe te mnoštvo organiziranih turističkih grupa iz cijelog svijeta koje u Rijeku dolaze pogledati što to ovdašnje maškare imaju za pokazati.

Ulice Vječnog grada pune smeća, strahuje se od širenja zaraze

Nakon požara na odlagalištima, Rim se guši u tonama smeća na gradskim ulicama. Ovo nije prva, a vjerojatno ni posljednja kriza otpada u Vječnom gradu, no ovog je ljeta dosegla tako visoku razinu da je rimski zbor liječnika izdao upozorenje, a tužitelj pokrenuo istragu.

Predstavljen program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture

Svečano predstavljanje programa Rijeke – Europske prijestolnice kulture za 2020., uz druženje sa sponzorima i novinarima, održano je u zgradi Exportdrva, prostoru koji bi u idućoj godini trebao biti jedno od važnih mjesta održavanja izložbi i drugih događanja iz bogate kulturno-umjetničke EPK ponude.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER