Napreduju radovi na energetskoj obnovi četiri brodske škole

Grad Slavonski Brod već godinama ulaže u projekte s područja školstva pa su tako potpisani ugovori o energetskoj obnovi četiri velike škole

Riječ je o 7,5 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi Osnovne škole „Hugo Badalić“ – Područna škola Jelas; 7,8 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi Osnovne škole „Blaž Tadijanović“ u Podvinju, 9,4 milijuna kuna vrijednoj energetskoj obnovi Osnovne škole „Antun Mihanović“ te 8,2 milijuna kuna vrijednoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“.

Navedeni projekti energetske obnove rezultat su višegodišnjeg nastojanja da se učenicima gradskih osnovnih škola omoguće što kvalitetniji uvjeti obrazovanja.

U realizirane projekte ubrajaju se uređenje prostora Glazbene škole u brodskoj Tvrđavi, izgradnja školskih sportskih dvorana u osnovnim školama „Ivan Goran Kovačić“, matičnoj i područnoj školi „Đuro Pilar“ te u Područnoj školi „Hugo Badalić“ na Jelasu, dogradnja škole „Blaž Tadijanović“, obnova krovišta na Osnovnoj školi „Ivana Brlić Mažuranić“ te obnova fasade na Područnoj školi „Vladimir Nazor“.

Što se tiče radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole „Hugo Badalić“ (PŠ Jelas) do sada je izvedeno 72 % radova koji obuhvaćaju građevinsko-obrtničke, strojarske i elektrotehničke radove. Trenutno su u izvedbi manji radovi na fasadi i dijelu stolarije, izvode se ličilački radovi te završavaju krovopokrivački i limarski radovi na krovu zgrade.

Nadalje, energetska obnova zgrade Osnovne škole „Blaž Tadijanović“ u Podvinju napreduje prema planu, a trenutno se izvode radovi na školskoj dvorani te se radi na dovršenju fasaderskih radova zgrada, stolarija je postavljena kao i krovopokrivački i limarski radovi.

Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Antun Mihanović“ je trenutno u završnoj fazi izvođenja radova, a u tijeku je izrada plinske instalacije, tlačna proba, postavljanje plinomjera te spajanje na plin.

U završnoj fazi je i energetska obnova zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“. Trenutno se izvode radovi postavljanja PVC stolarije, dok su krov ulaza i krov hodnika između dvorane i škole sanirani.

Grad Slavonski Brod / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Plan za klimatske ciljeve do 2030.

Komisija je 17. studenog 2020. pokrenula dva dodatna javna savjetovanja u okviru pripremnog rada na ostvarenju ambicioznog cilja smanjenja emisija do 2030. godine

Uskoro kreće energetska obnova zgrade Općinskog suda u Slavonskom brodu

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove zgrade Općinskog suda u Slavonskom Brodu obnovit će se postojeća zgrada Općinskog suda u Slavonskom Brodu izgrađena 1974. godine koja ne zadovoljava Tehnički propis o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER